Oamenii se pare că au înțeles că sunt neputincioși în fața virusului și singurul lucru pe care pot să-l facă în fața bolii este să rămână uniți și să se protejeze unii pe alții. Imaginile surprinse ieri în cartierul din Napoli, în Villa Rione San Giovanni au împresionat întreg mapamondul.

Un locatar italian a dat drumul la muzică şi zeci de oameni au ieşit la ferestre şi balcoane şi au început să cânte, alături de el. La final, cu toţii au aplaudat şi şi-au transmis reciproc mesaje de încurajare.

Imaginile au fost făcute publice de românii aflaţi în Italia.

„Napoli 12 martie… suntem închişi în casă, nu putem ieşi in urma ordonanţei de guvern …. se iese pe balcon şi se cânta împreună … Un mod alternativ de a sta împreună”, a scris un internaut.

„Trebuie să rămânem uniţi! Responsabili şi uniţi!”,  „Aşa este, stăm acasă, dar găsim o cale să ne îmbrăţişam…. Nu putem pleca din Italia acum, la greu. Rămânem aici. Uniţi!…  În România merg acum doar cei iresponsabili! Forza Italia! Forza Romania…”,   „Fără cuvinte, fraţi ROMÂNI, gestul vostru m-a impresionat chiar mi-au dat lacrimile de modul în care v-aţi strâns mâinile pe fond muzical. Vă salutăm şi noi de aici din Bologna vă imbrăţişăm cu mult respect.”, au comentat la rândul lor mai mulţi români.
Italia, este țaradin Europa, cu cele mai multe victime făcute de coronavirus. Bilanțul a depășit peste 1.00o de morți în Peninsulă, iar peste 15.000 de oameni au fost infectați cu acest nou virus ce a iscat panică în întreaga lume.

Italienii sunt izolați în casă și au voie să iasă pe străzi doar în situații extraordinare.