Iaurtul înghețat este un desert popular în multe părți ale lumii și poate avea niște beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Ce este iaurtul înghețat

Iaurtul înghețat/congelat, așa cum sugerează și numele, este un produs de desert congelat, obținut prin înghețarea iaurtului convențional.

Acest lucru este adesea văzut ca o opțiune mai sănătoasă pentru înghețată, având în vedere beneficiile iaurtului.

Un iaurt înghețat conține culturi bacteriene vii, similare cu iaurtul obișnuit.

De ce este bună carnea pentru organism. Iată ce beneficii are

Acest produs constă, în general, din grăsimi din lapte, din culturi bacteriene, îndulcitori, substanțe aromatizante sau aditivi artificiali din lapte.

El poate oferi o opțiune mai sănătoasă pentru dulcele clasic, cu zahăr.

Iaurtul înghețat – valori nutritive

În ceea ce privește nutriția, iaurtul înghețat este mult mai bun decât înghețata, deoarece oferă aceeași cantitate de proteine ​​și mai mulți carbohidrați, dar mai puține calorii și grăsimi.

O ceașcă de iaurt conține aproximativ 220 de calorii, 5 grame de proteine ​​și 38 de grame de carbohidrați.

În timp ce înghețata are niveluri mult mai mari de grăsime, această varietate de iaurt are doar 6 grame de grăsime totală, dintre care patru sunt grăsimi saturate.

Cât de multă apă ar trebui să bea copilul tău în fiecare zi

Iaurtul înghețat și beneficiile sale

Beneficiile majore pentru sănătate ale iaurtului congelat care conține bacterii bune includ

– capacitatea sa de a stimula sănătatea cardiovasculară

– ajută la eforturile de scădere în greutate

– stimulează aportul de nutrienți, printre altele.

– digestia, datorită prezenței probiotice (cultura bacteriană)

– reduce nivelurile de lactoză

– ajută la scăderea în greutate din cauza scăderii caloriilor

– stimulează sănătatea cardiovasculară

– îmbunătățește densitatea minerală osoasă

– oferă substanțe nutritive importante pentru activitatea metabolică

Iaurt înghețat vs. iaurt normal

În timp ce cele două sunt foarte asemănătoare, există câteva diferențe cheie între iaurtul înghețat și iaurtul tradițional.

Zahăr

Soiul congelat este mai mare în zahăr decât soiul necongelat

Bacterii

Multe produse înghețate sunt tratate termic la momente diferite, care ar putea ucide bacteriile benefice

Proteine

Iaurtul are o densitate mai mare de proteine ​​și mai puține calorii

Carbohidrații

Iaurtul are în mod semnificativ mai puțini carbohidrați și concentrații mai mari de minerale.

Praline cu ciocolată și E-uri. Știi ce conțin bomboanele de ciocolată și câte calorii au?

Iaurtul înghețat – utilizări

Iaurtul înghețat este un bun desert rece și ca înlocuitor mai sănătos pentru înghețată, dar poate fi folosit și în alte moduri.

Unii oameni preferă să folosească acest desert în loc de ciocolată, mai ales atunci când se adaugă la rețete cu fructe de pădure.

Cu toate acestea, este important să consumăm iaurt înghețat în mod moderat, deoarece este relativ ridicat în calorii și zahăr.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto