Iaurtul înghețat este un desert popular în multe părți ale lumii și poate avea niște beneficii surprinzătoare pentru sănătate.
Ce este iaurtul înghețat
Iaurtul înghețat/congelat, așa cum sugerează și numele, este un produs de desert congelat, obținut prin înghețarea iaurtului convențional.
Acest lucru este adesea văzut ca o opțiune mai sănătoasă pentru înghețată, având în vedere beneficiile iaurtului.
Un iaurt înghețat conține culturi bacteriene vii, similare cu iaurtul obișnuit.
De ce este bună carnea pentru organism. Iată ce beneficii are
Acest produs constă, în general, din grăsimi din lapte, din culturi bacteriene, îndulcitori, substanțe aromatizante sau aditivi artificiali din lapte.
El poate oferi o opțiune mai sănătoasă pentru dulcele clasic, cu zahăr.
Iaurtul înghețat – valori nutritive
În ceea ce privește nutriția, iaurtul înghețat este mult mai bun decât înghețata, deoarece oferă aceeași cantitate de proteine și mai mulți carbohidrați, dar mai puține calorii și grăsimi.
O ceașcă de iaurt conține aproximativ 220 de calorii, 5 grame de proteine și 38 de grame de carbohidrați.
În timp ce înghețata are niveluri mult mai mari de grăsime, această varietate de iaurt are doar 6 grame de grăsime totală, dintre care patru sunt grăsimi saturate.
Cât de multă apă ar trebui să bea copilul tău în fiecare zi
Iaurtul înghețat și beneficiile sale
Beneficiile majore pentru sănătate ale iaurtului congelat care conține bacterii bune includ
– capacitatea sa de a stimula sănătatea cardiovasculară
– ajută la eforturile de scădere în greutate
– stimulează aportul de nutrienți, printre altele.
– digestia, datorită prezenței probiotice (cultura bacteriană)
– reduce nivelurile de lactoză
– ajută la scăderea în greutate din cauza scăderii caloriilor
– stimulează sănătatea cardiovasculară
– îmbunătățește densitatea minerală osoasă
– oferă substanțe nutritive importante pentru activitatea metabolică
Iaurt înghețat vs. iaurt normal
În timp ce cele două sunt foarte asemănătoare, există câteva diferențe cheie între iaurtul înghețat și iaurtul tradițional.
Zahăr
Soiul congelat este mai mare în zahăr decât soiul necongelat
Bacterii
Multe produse înghețate sunt tratate termic la momente diferite, care ar putea ucide bacteriile benefice
Proteine
Iaurtul are o densitate mai mare de proteine și mai puține calorii
Carbohidrații
Iaurtul are în mod semnificativ mai puțini carbohidrați și concentrații mai mari de minerale.
Praline cu ciocolată și E-uri. Știi ce conțin bomboanele de ciocolată și câte calorii au?
Iaurtul înghețat – utilizări
Iaurtul înghețat este un bun desert rece și ca înlocuitor mai sănătos pentru înghețată, dar poate fi folosit și în alte moduri.
Unii oameni preferă să folosească acest desert în loc de ciocolată, mai ales atunci când se adaugă la rețete cu fructe de pădure.
Cu toate acestea, este important să consumăm iaurt înghețat în mod moderat, deoarece este relativ ridicat în calorii și zahăr.