Din București participă 4 restaurante și din Timișoara unul singur. Chefii celor 5 restaurante au prezentat la Ambasadă preparatele care vor fi disponibile la comandă din 21 martie. Bucatele reprezintă o combinație între ingrediente românești și rețetele franțuzești.

Cristiana Andrei din partea Școlii sociale de bucătari Adi Hădean a prezentat conceptul școlii care se adresează elevilor din categoriile defavorizate.

Nu în ultimul rând, la Ambasada Franței a fost anunțat programul intens care se desfășoară între România și Franța în privința învățământului tehnologic și, îndeosebi, al meseriilor din HoReCa.

Burse și programe de ucenicie plătite

În acest scop, 18 directori ai liceelor tehnologice din România vor vizita Lyon, orașul francez denumit ”Capitala mondială a gastronomiei”. De asemenea, Ambasada Franței și Institutul Francez din București au pregătit burse și programe de ucenicie plătite pentru elevii care studiază meseriile HoReCa, în dorința de a așeza România în rândul țărilor cu valoare gastronomică.

Goût de France /Good France își dorește să pună în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și să valorifice Franța ca destinație turistică.