Forma sânilor este foarte importantă pentru condiția ta fizică și pentru sănătatea ta. Sânii trec prin schimbări minore de la o lună la alta, unele abia perceptibile, altele mai vizibile, dar firești.

Când sânii cresc în volum, este posibil să fii în perioada premenstruală sau să te fi îngrășat. Dacă sânii scad și se lasă, fie ești la menstruație, fie ai slăbit brusc, mai ales dacă ai ținut o dietă.

Aceste schimbări sunt firești și nu trebuie să te îngrijoreze, decât dacă sunt însoțite de dureri puternice sau furnicături.

De asemenea, în cazul în care sânii scad în volum, începe să îți cadă și părul, apar coșuri pe corp sau pe față, te simți mai obosită, poate fi un nivel mai ridicat de testosteron și este indicat să consulți un medic specialist. Astfel de schimbări pot avea drept cauză afecțiuni ale ovarelor care trebuie tratate la timp.

Ce arată forma sânilor, dacă sunt asimetrici

Sânii asimetrici nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Nu există sâni perfect identici. Fiecare femeie are un sân puțin mai mare decât celălalt, de obicei fiind vorba despre sânul stâng.

Un motiv de îngrijorare o reprezintă diferența prea mare dintre sâni. Când unul dintre ei crește în volum, devine mai dens și poate dureros, atunci în mod cert trebuie să ajungi la un consult medical.

Pilozitatea și culoarea sânilor

În schimb, pilozitatea excesivă pe sâni, în jurul areolelor, poate indica probleme hormonale și ovare polichistice și este bine să ceri un consult amănunțit medicului ginecolog.

Când se schimbă culoarea aureolelor și capătă nuanțe mai închise poate fi vorba de o sarcină, dar nu numai. De obicei, sânii femeilor încep să se coloreze mai intens odată cu înaintarea în vârstă.