Cum să faci demachiat din laptele praf

Amestecă o linguriță de praf cu un vârf de cuțit de bicarbonat și adaugă apă caldă atât cât să obții un lichid cremos, ușor de întins pe piele, așa cum este și demachiantul tău obișnuit.

Folosește o dischetă de vată să te demachiezi cu acest produs făcut chiar de tine și apoi clătește fața cu apă caldă. Vei vedea cât de bine se deschid porii și cât de curat rămâne tenul tău.

Mască de față

Când îți simți tenul uscat și iritat de soare și de transpirație, nu îl agresa cu măști sau creme din comerț, pline de tot felul de substanțe sintetice. Mai bine folosește simplu doar lapte praf. Înmoaie laptele praf cu apă caldă, atât cât să obții o cremă pe care o poți întinde pe ten. Lasă-l să acționeze câteva minute și clătește fața cu ceai de gălbenele diluat cu apă. După câteva minute, tenul tău va radia și nu va mai fi deloc iritat.

Tratament pentru petele de pe mâini

Laptele praf, în combinație cu un strop de bicarbonat și o cantitate mică de fulgi de ovăz, poate fi folosit pentru mâinile pătate de soare și de bătrânețe. Înmoaie ingredientele cu apă și aplică pasta pe mâini, masând ușor. Nu este suficient să faci acest tratament o dată sau de două ori. Folosește-l câteva luni și vei vedea diferența!

Balsam de păr

Înainte să te speli pe cap, dizolvă 50 g de lapte praf în 200 ml de apă și lasă să se răcească. După ce te șamponezi și te clătești bine de șampon, folosește laptele praf dizolvat ca pe un balsam, să hidrateze firele de păr și să curețe toate substanțele rămase de la fixativ, șampon sau spumă. Apoi clătește părul cu apă călduță și va fi strălucitor și curat.

foto: 123rf.com