Finala Națională de Kendama are loc pe 8 iulie când va fi desemnat cel mai bun jucător de Kendama din întreaga țară. Concursul va avea loc la Mega Mall București, în cadrul marii Finale Naționale de Kendama 7 to Smoke.

Finala Națională de Kendama va fi jurizată de CRBL, jucător profesionist de Kendama și posesorul celei mai mari colecții de Kendama din România, și de OASE, jucător profesionist și o adevărată legendă în lumea Kendama.

Finala Națională de Kendama. Cum se va desfășura

Jucătorii de Kendama sunt provocați să se înscrie în concurs și să își prezinte cele mai spectaculoase scheme pentru mult râvnitul titlu de Campion Național de Kendama.

Competiția va fi împărțită în două faze: mai întâi, se va derula o competiție pentru jucătorii din București, conform unui sistem piramidal. Astfel, concurenții vor forma echipe de câte 5, 7 sau 10 jucători, în funcție de numărul total de persoane înscrise, iar fiecare echipa va fi provocată să execute trick-urile propuse de CRBL.

Citește și: Prima expoziție de kendama din România: peste 550 de modele expuse. Toate sunt din colecția lui CRBL

Finala Națională de Kendama. Categoriile de concurs

Cei 5 concurenți care vor executa cel mai bine sarcinile date vor trece în etapa următoare. Ulterior, dintre aceștia, va fi selectat un semifinalist care va intra în noua etapă a competiției, alături de alți 9 jucători. Fiecare dintre aceștia va trebui să execute cât mai fidel schemele arătate de către CRBL și/sau OASE și care fac parte din categoriile:

  • One turn airplane, ufo

  • 2 turn lighthouse, flip in

  • Double whirlwind

  • Spacewalk swap spike

  • Swing bird, flip over the valley, flip in

  • Juggle spike

  • Lunar flip lunar, flip in

  • Airplane, 1.5 tradespike

  • Stuntplane, inward flip

  • Around the downspike

Vezi aici câteva trucuri de kendama

Finala Națională de Kendama. Finaliști din diferite regiuni ale țării

Apoi urmează a doua competitie, cea națională, care îi va aduce împreună pe cei 10 finaliști din diferite regiuni ale țării. Aceștia se vor întrece în a surprinde audiența cu cele mai creative și dificil de executat scheme, urmând exemplul lui CRBL. Cei 9 finaliști desemnați deja au învins concurența în cadrul competițiilor organizate de Shopping City Deva, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, City Park Mall of Constanța, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Râmnicu Vâlcea și Brăila Mall, iar dintre aceștia, la final, vor rămâne doar 4. Acestora li se va da o provocare 1 la 1, în urma căreia vor fi desemnați cei mai talentați trei jucători de Kendama din România si campionul național Kendama.

Citește și: Spinnerul anti-stres, jucăria la modă care a detronat kendama

Finala Națională de Kendama. Când au loc înscrierile

Înscrierile în concurs vor avea loc duminică, 8 iulie, între orele 13:00 și 15:00, iar concursul se va desfășura între orele 15:00 și 21:00. Înscrierea în concurs este gratuită și nu există limită de vârstă, chiar și cei mai tineri sau mai în vârstă jucători putând deveni campioni naționali. Jucătorii minori vor avea însă nevoie de consimțământul scris al părintelui/tutorelui pentru a putea face parte din competiție.

Citește și:

Ce familie frumoasă are Vladimir Drăghia! Iată ce spune Alice Cavaleru despre iubitul ei, câștigătorul Exatlon 2018. Te topești!