Maria și omul de afaceri olandez Jorrit Faassen au decis să pună punct căsniciei lor. Nu doar că mariajul ei a eșuat, dar acțiunile tatălui ei i-au afectat și cariera. În vârstă de 36 de ani, dr. Maria Vorontsova, care este un expert în boli rare ale copiilor, visa să-și deschidă un centru medical de elită super modern lângă St Petersburg, care să atragă pacienți bogați din Europa sau șeici din țările din Golful Persic, însă războiul din Ucraina i-a distrus afacerea.

Russia Medical Genetics Society CongressSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

„Era implicată într-un mega-proiect pentru construirea unui centru medical super modern lângă St. Petersburg. Planul era să atragă pacienți din Europa și șeici bogați din țările Golfului Persic. Dar acum, după atacarea Ucrainei, ce fel de europeni și șeici vor veni?”, a declarat jurnalistul rus exilat Sergey Kanev, precizând că Maria nu a comentat în niciun fel decizia tatălui ei de a invada Ucraina.

De asemenea, Roman Dobrokhotov, jurnalist de la The Insider a confirmat pe rețelele de socializare că Vorontsova s-a despărțit de soțul ei, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen. Însă, acesta nu a dat mai multe detalii despre când a avut loc despărțirea dintre ei, dar se bănuiește că a fost chiar înainte de izbucnirea războiului.

Maria Vorontsova și Jorrit Faassen au și doi copii împreună, unul născut în 2012, iar celălalt în 2017, dar nu au vorbit niciodată despre aceștia și nu au dat detalii despre viețile lor private sau despre identitatea lor. Singura declarație cu referire la ei a fost făcută de soțul ei.

”Sunt căsătorit cu o rusoaică și am copii, voi lăsa asta.”, a declarat el, în urmă cu ceva timp.

De asemenea, și Putin a confirmat că este bunic. Liderul de la Kremlin a confirmat că are nepoți, mărturisind că nu petrece suficient timp cu ei.

Despre soțul Mariei se știe, însă, că a lucrat mult timp la Gazprombank-Invest și la Stroytransgaz, iar despre tatăl acestuia se crede că a fost colonel în forțele armate olandeze.

Nu e prima dată când Maria este afectată de ceea ce face tatăl ei. În 2013, ea și soțul ei locuiau într-un penthouse deasupra celei mai înalte clădiri rezidențiale din Voorschoten din Țările de Jos, iar 2014, rezidenții olandezi au cerut ca Vorontsova să fie expulzată din țară după ce zborul 17 Malaysia Airlines a fost doborât de rebelii pro-ruși în Ucraina. În cele din urmă, Vorontsova și Faassen s-ar fi întors din 2015 la Moscova.

Dr. Maria Vorontsova s-a născut pe vremea când președintele rus era un spion KGB și este expert în boli rare la copii și nanism. Ea este primul născut al lui Puțin cu Ludmila Putina, iar mama ei a povestit că în momentul în care trebuia să nască și era în travaliu, Putin nici măcar nu a însoțit-o la spital, ci i-a chemat un taxi să o ducă.

Fiica lui Putin folosește numele de familie Vorontsova, care este numele de familie al bunicii ei și Faassen. Ludmila a povestit că fiica ei poartă numele mamei lui Putin, Maria, după cum i-a ordonat soțul ei, deși ea și-ar fi dorit ca aceasta să se numească Natasha.

Maria a studiat Biologia la Universitatea din St. Petersburg, a făcut Medicina la Moscova și a devenit endocrinolog pediatric. Ea este un cercetător reputat la Centrul Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie al Ministerului Sănătății al Rusiei. Ba chiar, a dat anul trecut un interviu pentru canalul Rossiya 24 despre eforturile Rusiei de combatere a bolilor genetice rare la copii, fără să se dezvăluie că este fiica lui Putin.

Ea a explicat că „nimic nu este un panaceu”, dar că „testarea genetică poate ajuta, de exemplu, în stadiul de preconcepție” pentru „a determina dacă părinții sunt purtători ai unei gene nedorite”.

Foto: Profimedia