Festivalul Climb Again este organizat de Asociația Climb Again și finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de un foarte cunoscut lanț de supermarket-uri din România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

Citește și: S-a deschis primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu nevoi speciale din România

Cine participă la Festivalul Climb Again

Festivalul Climb Again va reuni, sub deviza ,,Puternici Împreună”, copii de la toate Școlile Speciale pentru Deficienți de Vedere din România și copii fără dizabilități Va fi o zi plină de escaladă, aventură și ateliere creative. 70 de copii provenind din cele șapte Școli Speciale pentru Deficienți de Vedere din țară se vor întrece într-un festival de cățărat și aventură împreună cu 30 de copii și tineri fără dizabilități, sub atenta supervizare a Lotului Național de Paraclimbing.

Festivalul Climb Again

Cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă pentru nevăzători

,,Anul 2018 este unul extrem de important pentru noi – am reușit să deschidem Centrul, am început pregătirea profesionistă a Lotului Național de Paraclimbing, iar acum organizăm cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă pentru nevăzători. Nu am fi putut obține toate acestea fără suportul partenerilor și donatorilor care ne sunt alături mereu și mereu. Avem acum și un număr pentru donații recurente de 2 euro/lună cu un SMS cu textul VEZI la 8844. Șapte astfel de SMS-uri asigură o ședință gratuită de terapie pentru un copil”, a declarat Claudiu Miu, fondator și președinte al Asociației Climb Again și campion balcanic la escaladă.

Citește și: Ea a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Istanbul

Cine organizează Festivalul Climb Again

Centrul Climb Again este situat pe șoseaua Berceni, nr. 8, București și găzduiește o sală de escaladă și aventură, săli de antrenament și spații de terapie pentru tinerii beneficiari. Echipa Centrului Climb Again reunește specialiști din diferite domenii, care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiază de sprijin psihologic și terapeutic, precum și de coaching, pentru o mai bună integrare socială.

Festivalul Climb Again

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE). Încă din 2014, Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu nevoi speciale, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari și-au reconfigurat stilul de viață și au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiți să-și găsească un job, de tinerii nevăzători care și-au învins jena de a ieși în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanță la competiții naționale și internaționale de paraclimbing.

Citește și: