CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Femeile sunt mai rezistente la boli datorită zestrei lor genetice mai bogată decât a bărbaților. În plus, femeile sunt mult mai atente cu hrana lor, au grijă de sănătatea lor mai bine decât bărbații și merg mai des la medic. Ele își fac analizele medicale anuale și răspund mai bine la tratamente, reușind să învingă mult mai bine gripele puternice, inclusiv Covid-19, bolile de stomac, bolile de inimă sau tumorile.

Femeile trăiesc mai mult în toate zonele globului

În România, femeile trăiesc mai mult decât bărbații, speranța medie de viață pentru femei fiind de 74 de ani, în timp ce speranța medie de viață a bărbaților este de 66 de ani. Și în America, și în Marea Britanie, femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații.

Este evident că bărbații au o viață mult mai grea, își asumă joburi periculoase, își neglijează sănătatea, fumează, consumă alcool, refuză să meargă la medic la timp și ajung în spitale când este prea târziu pentru a mai fi salvați. Este o atitudine tipică și comună bărbaților din întreaga lume.

Ciudat este că cercetătorii au studiat speranța de viață a femeilor și bărbaților din comunități în care bărbații duc o viață lipsită de riscuri și privațiuni. În America, și în comunitățile de mormoni și în comunitățile de călugări și călugărițe s-a constatat aceeași tendință: femeile trăiesc mai mult!

Inclusiv un studiu din Statele Unite la care au participat femei și bărbați nefumători demonstrează că femeile au o speranță de viață mai mare decât bărbații, chiar dacă aceștia nu fumează și au mai multă grijă de sănătatea lor. Cert este că există anumite diferențe biologice și o anumită rezistență genetică în favoarea femeilor.

Femeile, mai rezistente la Covid-19

Și femeile, și bărbații sunt afectați în mod egal de coronavirus și se îmbolnăvesc la fel de repede, dar femeile reușesc să țină mai bine piept acestei boli. Informațiile colectate din 20 de state arată că numărul de decese în rândul femeilor bolnave de Covid-19 a fost mai mic decât în rândul bărbaților care au luat virusul.

Din totalul deceselor în primul an al pandemiei, în cele 20 de state incluse în studiu, aproape 2/3 dintre pacienții decedați au fost bărbații. Iar situația a rămas neschimbată, știut fiind faptul că bărbații suferă în număr mai mare de boli de inimă, față de femei, și apelează la ajutor medical mult mai târziu decât ar trebui în cazul acestei boli.

Cum ne ajută cei doi cromozomi X

Cromozomul X este aliatul de nădejde al femeilor. Datorită lui, beneficiem de o imunitate mai bună şi de o speranţă de viaţă mai mare. Acest cromozom conţine anumite molecule care reglează funcţionarea sistemului imunitar.

Faptul că femeile deţin perechea de cromozomi XX, pe când bărbaţii au numai unul, le apără în faţa multor boli cauzate de viruşi, dar şi de cancer. Dr. Giovannella Baggio de la Spitalul Universitar din Padova, Italia, arată că femeile se îmbolnăvesc mai rar şi mai târziu de cancer la colon, faţă de bărbaţi, şi răspund cu succes la tratamentele de ultimă generaţie.

Totodată, femeile fac faţă mai bine chimioterapiei şi reuşesc în proporţie mai mare decât bărbaţii să învingă cancerul depistat în faza incipientă.

Femeile, mai rezistente la boli și la durere

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Ghent, din Belgia, arată şi el că femeile sunt capabile să se refacă mai repede după traume şi boli îndelungate, decât bărbaţii, tocmai datorită celor doi cromozomi X.

În plus, sistemul imunitar al femeii este mai puternic comparativ cu cel al bărbatului datorită estrogenului care are rolul de a stimula sistemul imunitar, astfel încât organismul luptă mai eficient cu bolile. Testosteronul, hormonul preponderent masculin, mai degrabă inhibă sistemul natural de apărare a organismului.

În plus, au fost descoperite mai multe boli care afectează doar bărbaţii, decât boli care afectează doar femeile.

La toate acestea, se adaugă şi rezistenţa la durere pe care, probabil, am căpătat-o de-a lungul a milioane de generaţii datorită maternităţii.