Femeile celebre vor perfecțiunea și apelează la chirurgii plasticieni și la cele mai bune cosmetice, dar nu întotdeauna obțin rezultatul dorit.

Tenul întins și radiant, pielea perfectă, ochii sclipitori sau buzele pline și senzuale nu vin întotdeauna de la mama natură. Nicio femeie frumoasă nu le are pe toate! Dar are la îndemână diverse trucuri de frumusețe, unele simple, altele de-a dreptul curioase. Iată ce foloseau femeile de rang înalt de pe vremuri.

Plumb, oțet, vin, leșie sau otrăvuri puternice

O celebră frumusețe egipteană, Nefertiti își vopsea buzele cu un soi de alifie care conținea otrăvuri puternice din plante.

Celebra Elena din Troia făcea baie în oțet, spun poveștile, deși prea multe dovezi despre existența ei reală nu există.

Regina Elisabeta a Marii Britanii folosea un amestec din pudră de plumb și oțet pe tot corpul, pentru a acoperi cicatricile urâte lăsate de varicelă. Ciudat este că, deși se otrăvea zilnic cu plumb, regina a trăit totuși 70 de ani… devenise imună!?

Maria, regina scoților, făcea baie în vin alb, fiind convinsă că vinul îi menține pielea bine întinsă și tânără. Obiceiul ei nu era chiar atât de straniu, având în vedere că se mai practică și azi în multe părți ale lumii.

Lucreția Borgia își ținea părul aproape zilnic într-un amestec de leșie și zeamă de lămâie, pentru a-l păstra blond și strălucitor. Nu este de mirare că era considerată o adevărată frumusețe printre italiencele brunete.

Femeile celebre și rețetele lor ciudate de frumusețe

Gwyneth Paltrow se muta cu sotul ei

Nicio femeie nu se mai otrăvește azi cu plumb sau plante toxice, cu toate acestea multe vedete folosesc trucuri vechi de frumusețe concepute la standardele de azi.

Demi Moore a apelat mulți ani la rând la terapia cu melci pentru tenul ei impecabil. Melcii vii sunt lăsați să se plimbe în voie pe față, pe gât și pe decolteu. Se pare că substanța vâscoasă pe care o secretă melcii este foarte bogată în antioxidanți care ajută la regenerarea celulelor pielii.

Gwyneth Paltrow a declarat de mai multe ori că folosește cosmetice pe bază de venin de șarpe. Acesta acționează ca un botox și elimină ridurile fine pentru o perioadă mai lungă de timp.

Terapia cu propriul sânge sau cu găinaț

ce fac Victoria si David Beckham in dormitor

Cel puțin un personaj celebru din istorie folosea sânge de virgine pentru a-și păstra tinerețea. Faimoasa contesă ungară Elisabeta Bathory a fost acuzată, în cadrul unui proces lung și întortocheat, că a torturat cel puțin 32 de tinere femei pentru a se folosi de sângele lor. Legenda a înflorit mult realitatea, dar un sâmbure de adevăr tot există în povestea celei mai sângeroase contese din Ardeal.

Sângele este cunoscut de multă vreme drept unul dintre cele mai stranii remedii pentru frumusețe care chiar funcționează. Iar în zilele de azi a fost inventată terapia cu propriul sânge. Kim Kardashian a apelat la această terapie și a pus pe internet o poză cu tenul ei pătat de sânge după o ședință de ”vampirism cosmetic”. Dar cel puțin era sângele ei…

Mai straniu este că frumoasa Victoria Beckham apelează la cosmetice făcute din găinaț de privighetoare. Produsele au apărut în Japonia și producătorii lor susțin că găinațul de privighetoare are proprietăți incredibile de a combate ridurile și îmbătrânirea pielii, precum și petele pigmentare.

Se pare că este folosit de cel puțin 400 de ani, dar producătorii de azi dishidratează găinațul, îl mărunțesc și elimină un procent mare din bacteriile și substanțele nocive. În cele din urmă, rămâne o pudră fină din care se fac măști și creme pentru ten, dar și săpunuri. Guanina, ureea și enzimele din acest găinaț albesc pielea și o fac mai netedă și mai catifelată.