Folosim săpun lichid și în baie, și la bucătărie. A devenit deja indispensabil în gospodărie, este mult mai igienic și chiar mai economic. Dar, oricât de cremos ar fi, tot afectează pielea și în timp mâinile tale au de suferit.

Cum să faci un săpun lichid delicat cu pielea ta

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de săpun castile de cea mai bună calitate;
  • 2 linguri de ulei de cocos fracționat;
  • 10 – 15 picături de ulei esențial din flori, în funcție de aroma preferată;
  • Un difuzor pentru săpun lichid cu pompă.

Toate aceste ingrediente se pot găsi în magazinele naturiste, la prețuri mai mari decât cosmeticele obișnuite. Dar, de fiecare dată când pregătești săpunul lichid vei folosi cantități mici, astfel că, pe termen lung, vei face și economie la banii pe care îi dai de obicei pe un săpun de calitate din comerț.

Amestecă ingredientele!

Despre săpunul castile poți citit totul aici. Iar despre uleiul de cocos fracționat trebuie să știi că are o textură foarte ușoară, care nu lasă mâinile unsuroase și că îți curăță și îți protejează pielea, ajutându-o să rămână elastică și hidratată.

Amestecă săpunul castile cu uleiul fracționat de cocos direct în dozatorul de săpun, adaugă uleiul esențial care poate fi de trandafiri, de ceai, de levănțică sau orice altă aromă care îți place ție în mod deosebit. Poți folosi și o combinație de uleiuri esențiale de lămâie, eucalipt și rozmarin, care au și rol antibacterian.

După ce ai adăugat uleiul, completează cu apă călduță, amestecă ușor soluția cu un pai și înșurubează capacul difuzorului. Când îl vei folosi, datorită săpunului castile, vei obține o spumă delicată, frumos parfumată și foarte eficientă pentru a îndepărta mizeria și microbii. Iată cât de ușor poți să faci singură un săpun lichid delicat pentru pielea ta.

sursa foto: 123rf.com