Etajerele sunt extrem de versatile și îți oferă posibilitatea de a le folosi atât pe post de loc pentru cărți, cât și ca spațiu pentru accesorii. În plus, ele pot fi folosite atât în living, cât și în bucătărie și baie. Dacă ești într-o perioadă în care simți nevoia unei schimbări de decor, dar inspirația nu este la cote maxime, articolul nostru vine cu câteva idei care sigur se vor potrivi oricărui stil de design interior.

Cum aranjăm etajerele din living?

Acest proiect este unul simplu, etajera urmând să cuprindă lucrurile pe care deja le ai în casă. Caută cu atenție obiectele de artă care ar putea să fie expuse, bolurile din ceramică sau vazele inedite din sticlă. Una dintre reguli este ca prima dată să aranjezi pe rafturi acele obiecte de mari dimensiuni și apoi să adaugi cărți și reviste. Mai mult, ai grijă să poziționezi elementele mici în lateralele etajerei, astfel încât să creezi un echilibru vizual. De asemenea, etajerele din sufragerie pot deveni rapid locul unde îți păstrezi toate suvenirele și obiectele de care te simți legată. Poți organiza un mic colț cu fotografii, tablouri sau orice alte lucruri care îți sunt dragi și care reprezintă o amintire importantă pentru tine.

Pe de altă parte, nu este nimic greșit dacă alegi să folosești rafturile pentru a forma o bibliotecă. Pentru a compune un design original și căruia nu îi vor mai fi necesare alte accesorii, poți aranja cărțile în funcție de culoare. La final, proiectul tău va arăta extraordinar.

Etajerele din baie, între stil și necesitate

Montarea unor etajere baie reprezintă o modalitate excelentă prin care poți adăuga stil camerei, dar, în același timp, poți crea un adevărat spațiu de depozitare. Astfel, o etajeră destinată produselor de curățenie poate deveni piesa centrală a încăperii dacă alegi elementele potrivite. Aranjează toate cutiile cu detergent și soluții într-un coș de iută cu capac și așază-l pe polițe. De asemenea, cumpără câteva flori verzi curgătoare și adaugă o pată de culoare expunând prosoape în nuanțe cât mai vii. Totodată, polițele din baie pot fi locul unde depozitezi hârtia igienică sau le poți transforma într-un mic „butic” cu bijuterii, accesorii și produse cosmetice. Pentru ca zona să arate impecabil ai grijă ca mereu cutiile mari să se afle în partea de jos a raftului și să încerci să cumperi coșuri similare. Aceste detalii te vor ajuta să construiești un echilibru vizual.

Renunță la dulapurile de bucătărie

Chiar dacă te-ai obișnuit cu clasicele dulapuri închise de la bucătărie, poate este momentul să regândești stilul. Așadar, ia în calcul să montezi niște etajere de lemn deasupra blatului, unde poți expune farfurii, boluri din ceramică și coșuri mici în care să îți depozitezi buretele de vase sau alte instrumente. De asemenea, te poți folosi de rafturi pentru a ține lucruri precum coșul de pâine, pahare sau chiar cărțile de bucate.

Indiferent unde alegi să instalezi o etajeră, cu un pic de inspirație, îți garantăm că încăperea va fi mult mai atractivă și mai primitoare. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romstal