Hormonii de sarcină sunt de vină dacă urinezi des și mult în timpul sarcinii.

Apoi, mai este și uterul în creștere, dar și o creștere a vitezei și cantității de sânge care circulă în organism. Toate sunt motive pentru urinarea frecventă în timpul sarcinii.

Modificări hormonale

Sângele curge mai rapid în rinichi care umple vezica urinară mai des decât de obicei și provoacă urinare frecventă în timpul sarcinii.

Creșterea volumului de sânge

Acest lucru va continua să se întâmple până când în corpul dumneavoastră va fi circa 50% mai mult sânge, ceea ce înseamnă că există mult lichid care curge în rinichi.

Uterul în creștere

Acest lucru pune o presiune suplimentară asupra vezicii urinare, care comportă în continuare problemele târzii în timpul sarcinii.

Este normal să urinezi des și mult în timpul sarcinii?

Numărul de vizite la baie poate fi limitat astfel:

Mergeți la baie când trebuie

Când simțiți nevoia de a merge la baie, mergeți și nu mai amânați. Acest lucru poate slăbi pe termen lung mușchii pelvisului.

Endometrioza poate afecta fertilitatea la femei și sarcina. Ce trebuie să știi

Săriți anumite băuturi

Cafea, ceai și unele băuturi carbogazoase ar trebui evitate, deoarece aceasta poate duce la o creștere a producției de urină.

Cum de a evitați trezirea în mijlocul nopții

Puteți face acest lucru prin creșterea aportului de lichide pe parcursul zilei și apoi reducându-l înainte de a merge în pat.

Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergeți în pat însetată pentru că este extrem de important să rămâneți hidratată.

Se recomandă ca femeile gravide să bea cel puțin 8 pahare cu apă pe zi și alte băuturi. Urina sănătoasă ar trebui să fie galben pal.

Unul dintre motive este că atunci când vă culcați, lichidele din picioare vor reintra în sânge și mai departe în vezică, iar voi vă veți trezi peste noapte.

Urinarea frecventă este un semn de problemă

Infecția tractului urinar este o infecție bacteriană care este cea mai frecventă la femeile gravide.

Frecvența urinării poate fi semnul unei infecții și, în cazul în care acest lucru este lăsat netratat, poate duce la infecții renale, travaliul prematur sau chiar ambele.

Dacă observați oricare dintre simptomele menționate mai jos, contactați medicul.

– Sânge în ​​urină
– Trebuie să urinați, deși produceți doar câteva picături –
– Durează sau arde când urinezi.

11 alimente care micșorează fibromul uterin. Ce produse ar trebui să introduci în dietă

Este normal să urinezi des și mult în timpul sarcinii?

Nevoia constantă de a face pipi va scădea semnificativ după ce copilul se naște.

În primele câteva zile postpartum, veți urina mai des și acest lucru în cantități mai mari, deoarece corpul scapă de lichidul suplimentar din timpul sarcinii.

Dar, după o perioadă de aproximativ cinci zile, veți începe să urinați în modul obișnuit, așa cum ați procedat înainte de sarcină.

Un număr de femei mai în vârstă vor continua să aibă probleme cu scurgerea urinei pe termen lung.

Asta poate fi chiar și după naștere, dacă au avut o inconsecvență urinară de stres la începutul sarcinii.

Luând în considerare informațiile de mai sus, urinarea frecventă la momentul sarcinii este destul de frecventă în rândul femeilor.

Deși nu există o soluție care să oprească nevoia de a vă plimba atât de frecvent la baie în acest moment, există o serie de modalități pe care vă puteți baza pentru a vă reduce vizitele la baie.

Pentru toate aceste pauze de baie va fi nevoie să te ridici din pat sau de la birou, ceea ce va reduce riscurile de dureri de spate, umflături sau alte dureri în sarcină.

În afară de sarcină, există și alți factori care sunt responsabili pentru urinarea frecventă, cum ar fi infecția tractului urinar, diabetul sau medicamentele diuretice.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto