Ceea ce pare potrivit a se purta la un eveniment de acest fel este reprezentat de categoria rochii de seara lungi. Nu sunt singurele, însă de regulă sunt cele mai populare alegeri. Se și înțelege de ce, având în vedere că astfel de ținute au fost mereu un punct de atracție pentru public. Sunt mereu de efect și de o eleganţă fără egal. Implică de la sine o anumită prestanță, însă cer în egală măsură și atenție în alegere.

Iată  câteva reguli în ceea ce privește modul în care se poartă o rochie lungă elegantă.

Nu asortați rochia cu cizme. Deși sezonul impune poate de la sine ideea de înfofolire, nu este cazul la o petrecere cu ștaif. Este valabil și pentru încălțăminte, dar și pentru haina pe care o alegeți să o purtați pe deasupra. Este de preferat o blană sau în orice caz o haină simplă, însă de tip clasic, nu jachetă și în niciun caz clasica geacă de fâș. Cât despre încălțăminte, de preferat sunt pantofii. Aceștia pot fi închiși, fără decupaje și cu un toc discret.

O rochie poate compensa lungimea cu un decolteu ceva mai generos, însă nu e musai, mai ales dacă nu vă simtiți confortabil în așa fel. Puteți în orice caz să optați pentru decupaje, mixuri de material ce implică părți transparente, mâneci scurte sau un guler de tip bărcuță, alungit și care permite umerilor să fie dezveliţi.

Nu excludeți catifeaua. Acest material este mai mult ca oricând indicat spre a fi purtat. Este dens, opac și vă asigură și un oarecare confort termic. Așadar, catifeaua este unul dintre materialele ideale pentru această perioadă. Cât despre eleganţă, aceasta este pe deplin asigurată, datorită texturii specifice a materialului.

Dacă este un eveniment formal cu specificație clară în acest sens, atunci o rochie neagră ar putea fi o alegere bine gândită. Dar nu vă rezumați la atât! O alegere clasică și populară o reprezintă rochia roșie, în ton cu perioada festivă. În egală măsură, se poate opta pentru eleganţa paietelor sau pentru rochiile în tonuri metalice, precum auriu sau argintiu. De preferat sunt rochiile de efect, nu cele în nuanțe pale sau pastelate.

Cât despre opțiuni, există numeroase magazine de unde cele interesate își pot achiziționa rochia de vis. O recomandare este www.dyfashion.ro, magazin online ce oferă diversitate și unele dintre cele mai interesante modele de rochii.

Toate produsele sunt fabricate integral în România și sunt lucrate la un înalt nivel calitativ. Cu un preț chiar foarte bun, astfel de rochii reprezintă cea mai bună achiziție pentru scopul propus, acela de a fascina prin prezența dumneavoastră.