Adepții metodelor alternative de vindecare susțin că emoțiile negative stau la baza multor dureri care apar din senin și sunt vizate inclusiv durerile și tensiunile musculare. Iată cum le interpretează.

Durerile musculare de mijloc

Dacă simți mai multe zile că mușchii spatelui, de la mijloc în jos, sunt încordați și dureroși, este posibil să fi trecut printr-o despărțire dureroasă. Ești tensionată, mergi încordată, te gândești tot timpul la ce a fost între voi și ce ar fi putut fi și te macină motivele despărțirii. Din această cauză, mușchii spatelui sunt mai mereu încordați și încep să doară.

Durerile de umeri

Dacă nu ai ridicat și nu ai cărat nimic greu în ultima vreme, dar au început să te doară umerii, înseamnă că porți imaginar o povară grea. Duci responsabilități prea mari pentru tine, ai sentimentul că nu te mai descurci și ai nevoie să vorbești cu cineva apropiat, să găsești soluții și să te destăinui cuiva care te poate ajuta.

Durerile de stomac

Unii dintre cei mai puternici mușchi din corpul uman sunt mușchii stomacului. Nu degeaba simțim cum se încordează când avem emoții mari în timpul unui examen sau când ne este frică. Durerile de stomac din senin, fără să fi mâncat alimente alterate, arată că nu faci față unei situații dificile, care a apărut brusc în viața ta. A fost ceva atât de șocant, încât nu ai apucat să te acomodezi cu noua stare de lucruri. Lasă timpul să treacă și încearcă să te adaptezi din mers!

Tensiunile musculare de la ceafă

Când simți adesea că durerea se acumulează în ceafă, înseamnă că ai avut o perioadă mai lungă în care ai neglijat stresul și situațiile dificile, le-ai ignorat crezând că vor trece de la sine. Soluția nu este să ignori sentimentele negative. Corpul tău îți transmite un semnal de alarmă, iar tensiunile musculare din ceafă îți arată că trebuie să iei atitudine.

Durerile musculare din gambe

Se pare că au rămas în trecutul tău câteva episoade urâte, peste care nu ai putut trece. Conflicte, certuri, despărțiri, trădări… toate au lăsat reziduuri emoționale adânci, iar tensiunea se acumulează în gambe, în partea de jos a picioarelor, deasupra gleznelor. Dă timpul în urmă, încearcă să găsești cauza acelor situații neplăcute și încearcă să remediezi ce se mai poate.

Tensiunile musculare în coapse

Dacă apar dureri în aceste zone ale corpului, fără să faci sport și să suferi de febră musculară și fără alte motive evidente, este posibil ca acestea să fie asociate cu o stare de nesiguranță și instabilitate emoțională. Aștepți ceva de multă vreme și se pare că nu se va întâmpla niciodată, dar tu nu poți renunța la speranță. Întreabă-te ce vrei cu adevărat, stai mult de vorbă cu tine însăți și găsește altă cale sau altă destinație. Nu te agăța de speranțe care nu se pot împlini!

Vezi și trucuri care te ajută să scapi de febra musculară

sursa foto: Shutterstock