Această situație este proiecția unor concepții despre lume și viață ale partenerului, destul de problematice pentru tine”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Dublu standard în cuplu nu poate să te lase indiferentă. Indiferent cât de mult s-a străduit să-și camufleze părerile la începutul relației, începe să-și arate ”colții”. Probabil că el le consideră pe femei inferioare, subordonate, cu mai puține drepturi”, consideră specialistul. Adevărata lui față va ieși la iveală în timp și va avea o atitudine de genul eu pot să ies cu prietenii cât vreau și unde vreau, iar tu trebuie să păzești bucătăria”.

Citește și: Mici probleme care duc la certuri mari în cuplu. Cum le faci față

Ce e de făcut când partenerul tău folosește dublu standard în cuplu

În momentul în care a conștientizat clar că partenerul tău folosește Dublu standard în cuplu, psihoterapeutul observă că femeia are trei variante:

1. Acceptă și consideră normale condițiile lui. Va fi de acord să fie dominată de partener, pentru că realizează că își dorește să fie subordonată într-o relație. Este posibil să aibă și alte avantaje, de genul: el câștigă mai mult etc.

2. Își dă seama că partenerul nu se va schimba usor și decide să înceteze relația.

3. Dacă simte că au totuși lucruri în comun, că sunt atrași unul de celălalt, că pot comunica sincer și liber, va încerca să discute cu bărbatul. În acest caz, ea poate iniția mai multă comunicare deschisă, Ar trebui să fie plină de empatie și căldură, pentru ca el să nu se simtă doar criticat, dar și înțeles și acceptat. În acel moment, ar fi bine să discute sincer despre ce este bine în relație, dar și despre ce o deranjează pe ea. Vorbiți și despre cum vedeți viitorul vostru împreună. Nu există garanția unor schimbări majore sau a faptului că vor rămâne împreună, dar cel puțin vor conștientiza clar ce își doresc unul de la celălalt, ce le place, ce îi deranjează și cât este dispus fiecare să schimbe sau nu.

Vorbește cu el despre dublu standard în cuplu

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”În primă fază, este util să comunici cu el. Spune-i ce ai remarcat, ce ai simțit și ce crezi despre această situație. Conștientizarea poate să-l facă să-și schimbe părerea. Dacă partenerul tău nu se implică activ în discuțiile cu tine, nu dorește schimbarea, puteți apela la ajutorul unui specialist. Acesta va acționa ca o parte neutră, care vă va ajută să stabiliți un cadru de reguli în relație care să vă convină amândurora. Lucrurile vor funcționa cu atât mai bine, cu cât veți fi mai motivați să vă păstrați și să vă dezvoltați relația. Nu există o garanție că totul va fi bine, dar merită să încercați,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com