Unora le place să doarmă cu șosete în picioare, fie că așa au fost învățați de mici, fie pentru că se încălzesc mai repede. Alții nici nu concep să își pună șosete în pat, chiar dacă este vorba de șosete proaspăt spălate. Ba chiar îi incomodează și au impresia că nu se relaxează la fel de bine ca atunci când dorm cu picioarele goale și libere.

Dacă și tu dormi cu șosete, ai putea spune că este un simplu obicei. Dar psihologii sunt de altă părere. În spatele acestui obicei pot sta tot felul de motivații ascunse și cauze pe care nici nu le bănuiești. Iată de ce!

Ce spune despre tine faptul că dormi cu șosete în picioare

Dacă ai câteva perechi de șosete călduroase pe care le folosești numai în pat, probabil ești friguroasă și ai mai tot timpul picioarele reci. Asta înseamnă că ai o piele sensibilă, un metabolism mai leneș și probleme cu circulația periferică. Poate că suferi deja și de afecțiuni ale articulațiilor, precum reumatismul.

La nivel psihologic, nevoia ta de a dormi cu șosetele ascunde de fapt o nevoie de a te simți protejată, de a căuta confortul și căldura. Îți aranjezi dormitorul în așa fel încât să fie cât mai intim și mai călduros, îți pui patul departe de fereastră sau de ușă și cât mai aproape de o sursă de căldură.

La nivel relațional, obiceiul tău poate sugera că ai mare nevoie de prieteni intimi, de un partener care să îți respecte dorințele, să te protejeze și să păstreze o atmosferă cât mai liniștită acasă. Ești o persoană sensibilă, iar dovezile de afecțiune, îmbrățișările și săruturile contează foarte mult pentru tine.

Ce înseamnă dacă dormi cu picioarele goale

Cei mai mulți oameni dorm cu picioarele goale și nici nu concep să doarmă lângă cineva care poartă șosete în pat. Sunt în general persoane care nu au probleme cu frigul și nici cu circulația periferică. Au un sistem imunitar bun sau fac față tuturor problemelor de sănătate, fără să se plângă prea mult.

Dacă te numeri printre ele, aceste aspecte sunt legate și de modul în care relaționezi cu cei din jur. Se pare că ești o persoană independentă, care are nevoie de prieteni, dar se poate descurca și singură. Spațiul tău personal este important, ai nevoie de libertate de mișcare și nu prea îți place să interacționezi cu străinii.

În relația de cuplu, ai o atitudine protectoare, ești sinceră și atentă, dar și dominatoare. Ești ambițioasă și vrei să te impui aproape în orice situație, dar știi cum să ai grijă de oamenii care îți sunt dragi.

sursa foto: 123rf.com