Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” te va scuti de multe explicații. Este dedicată copiilor care vor neapărat să afle „de ce azi e azi şi cum se transformă în mâine“, dacă „a trecut ieri sau urmează să vină“ sau „ce-i aia poimâine şi de ce nu vine mai repede“ pot face cunoştinţă cu personajele cărţii „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”.

Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, o carte pentru copii între 3 şi 8 ani

Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

„Tudor – o poveste despre adopţie”; Lansare de carte cu ocazia Zilei Naţionale a Adopţiei

Cum s-a ”născut” „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”

„Domnișoara Poimâine a apărut prima data în viața mea acum 8 ani – a devenit între timp personaj de carte și de atunci nu a mai vrut să plece. Este la fel de prezentă, la fel de interesată de întrebări și răspunsuri despre timp ca la început, îi place printre copii și se dă în vânt după aparițiile pe scenă. Eu o urmăresc, discret, din lumea oamenilor mari și mă bucur alături de ea,” povestește Adina Rosetti.

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” a primit deja premii

Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” a apărut în catalogul „The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt 2015 şi a fost prezentată la Bologna Children’s Book Fair 2015 și la Festivalul de Literatură Tanpinar, iar la Istanbul în mai 2016. Cartea a fost dramatizată de teatrul pentru copii „Momolino” și se joacă în București, la Apollo 111.

Animalele de companie îi ajută pe copiii să crească sănătos

Cine este Adina Rosetti

Autoarea, Adina Rosetti este scriitoare și jurnalistă. După ce a scris două volume pentru adulți („Deadline” și „De zece ori pe buze”), a descoperit că cel mai mult îi place să inventeze povești. Până acum a scris trei cărți pentru copii apărute la Curtea Veche Publishing: „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? (și alte 10 întrebări fantastice)” (cu ilustrații de Cristiana Radu) și „Cartea Curajului” (cu ilustrații de Alexia Udriște). Atunci când nu scrie, Adina ține ateliere de scriere creativă pentru copii, stă cu nasul prin cărți sau se distrează cu Clara și Anton, cei doi copii ai săi.

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, o carte prin care îți poți învăța copilul despre timpSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Citește și: