O lume întreagă e îndurerată de moartea artistei irlandeze Dolores O’Riordan, solista trupei Cranberries, găsită fără viață la numai 46 de ani. Decesul său a fost unul ”subit” au spus apropiații, fără a se oferi alte amănunte. Poliția nu a anunțat , inițial, că moartea sa este ”inexplicabilă”, după care a revenit, afirmând că decesul ”nu e privit cu suspiciune”, dar nu a oferit alte detalii.

Găsită în baie, de personalul de curățenie

Iată că, încet, încet, apar informații despre împrejurările în care a avut loc decesul. Presa britanică scrie că Dolores, mamă a trei copii și care avea un iubit, a fost găsită de personalul de curățenie în baie. Acesta a crezut că apartamentul în care era cazată artista e gol, așa că a intrat să-l curețe. Dolores a fost găsită în baie, însă alte informații nu au fost făcute publice deocamdată, așa cum este firesc din moment ce o anchetă e în plină desfășurare.

O autopsie în cazul artistei nu a fost realizată încă.

Presa britanică a adus, miercuri, în prim plan și un interviu pe care artista l-a oferit în 2014, în care spunea că sigur nu va apuca 50 de ani ”Și vorbesc serios!”, a ținut ea să menționeze atunci. Aceasta, care în trecut a suferit de anorexie, tulburare bipolară (diagnosticată în 2015), depresie, manii, ea fiind victimă a abuzului sexual în copilărie, se confrunta și cu dureri atroce de spate, în urma unei lovituri la coloană. De altfel, chiar dacă The Cranberries au lansat un album anul trecut, turneul a fost amânat, tocmai din cauza problemelor cu spatele ale artistei.

În 2013, Dolores chiar a încercat să-și ia viață, fapt despre care ulterior a vorbit deschis.

Artista a avut în trecut și probleme și cu drogurile și alcoolul.

Întrebată în interviu în ce se va reîncarna, Dolores a răspuns calmă că va veni printre oameni ca un înger, pentru a-i ajuta, a le șopti la ureche din experiența proprie, astfel încât să nu facă greșelile ei și să-i ajute să iasă din situații dificile.

”Cred că, probabil, voi reveni ca înger și aș vrea să ghidez oamenii sau să-i păzesc, atunci când trec prin situații similare în viață, să le șoptesc la ureche, să le dau idei desper cum să gestioneze anumite lucruri”, declara ea.

Revelion în pijamale, cu iubitul

Dolores se afla la Londra pentru niște înregistrări. Cu două săptămâni în urmă, iubitul ei, muzician și el, Ole Koretsky, publicase pe o rețea de socializare o fotografie cu ei doi, de la revelion. Cei doi au petrecut noaptea dintre ani la TV, în pijamale și cu mâncare comandată.

iubit Dolores revelion

Iată și ultimul mesaj dat pe rețelele de socializare de Dolores, în 4 ianuarie. Atunci s-a fotografiat cu pisica, înainte de plecarea în Irlanda.

ultimul mesaj Dolores

În 2014, Dolores s-a despărțit de soțul ei, Don Burton, fost manager al trupei Duran Duran, după 20 de ani. Cei doi aveau împreună trei copii: Taylor, de 20 de ani, Molly, de 16, și Dakota, de 12. Toți locuiesc împreună cu tatăl lor, în Canada.

După moartea lui Dolores, o lume întreagă a transmis condoleanțe. Printre cei care au deplâns moartea ei și i-au adus un ultim omagiu se află și membrii trupei irlandeze U2, Johnny Depp, dar și Delia Matache, din România, unde Dolores a concertat cu trupa sa de două ori.

Citește și: