Se spune că acidul din stomac este atât de puternic că poate dizolva o lamă de ras făcută din oțel. Da, este adevărat, susține știința. Nu este doar un mit despre puterile corpului uman. Dar cine ar avea nevoie să verifice și cui i-ar folosi? Dar sunt multe alte descoperiri uimitoare despre corpul nostru care ne ajută să ne pătrăm sănătatea.

Apa și tinerețea pielii

Epiderma se regenerează la fiecare 3 – 4 săptămâni, iar o piele bine hidratată se poate regenera mai repede. De aceea, este indicat să bem suficient de multă apă în fiecare zi, astfel încât să nu ne deshidratăm. Dar apa nu te ajută, totuși, să combați semnele îmbătrânirii. Apariția prematură a ridurilor este de obicei genetică.

Culoarea ochilor și sănătatea lor

Ai observat și tu că unele persoane în vârstă au culoarea ochilor mai deschisă decât în tinerețe? Ei bine, da! Culoarea ochilor se poate modifica odată cu înaintarea în vârstă, iar acest lucru este specific europenilor și se manifestă la aproape 15% dintre persoanele de origine caucaziană.

Schimbarea culorii se petrece foarte lent și nu devine sesizabilă decât după un număr mai lung de ani. Cu toate acestea, dacă observi o schimbare mult mai rapidă a culorii ochilor, spre exemplu de la maro spre verde, este bine să consulți un medic, deoarece poate fi vorba de o afecțiune destul de gravă.

Pe de altă parte, trebuie să mai știi că unul din vechile mituri legate de cititul în întuneric și de privitul la televizor nu mai sunt valabile. Părinții ne spuneau că, dacă citim la lumină slabă, ne stricăm vederea. Da, este posibil să ne doară ochii și capul pentru că ne concentrăm mai mult, dar profunzimea vederii nu va fi afectată.

Puterea fizică uimitoare a corpului uman

Fără degetul mic, pierzi 50% din puterea mâinilor. Oricât ar părea el de fragil și de neînsemnat, degetul mic echilibrează forța palmelor, oferă un punct de sprijin și este esențial în orice activitate.

Oricât ar părea de ciudat, cel mai puternic mușchi al corpului uman nu este vreun mușchi de la picioare sau de pe spate, și mușchiul care acționează și susține mandibula.

Scheletul uman poate susține greutatea a 16.000 de persoane de statură medie, dacă ar fi posibil să se așeze pe el. Iar părul unui om ar putea susține greutatea a doi elefanți, dacă ar fi împletit sub forma unei funii.

Energia pe care o emană corpul nostru doar în 30 de minute poate duce la punctul de fierbere jumătate de litru de apă. Într-o singură zi, un adult sănătos poate să producă aproximativ 10 litri de transpirație, tocmai de aceea este foarte important să ne hidratăm corect inclusiv iarna.

sursa foto: 123rf.com