1. Living într-o singură culoare

Un living într-o singură culoare rămâne în continuare una dintre cele mai la îndemână opțiuni, mai ales atunci când știi foarte bine ce culoare îți dorești și, mai mult, nu vrei să te complici în procesul de zugrăveală, cu delimitările pereților și bani cheltuiți pe trafaleți și pigmenți de culoare. Uite trei sugestii pentru un living într-o singură culoare:

  • Nuanțe de roșu, galben sau portocaliu

Dacă vrei să ai un living în culorile soarelui, într-una din fazele sale, de la răsărit până la apus, respectiv pentru a avea o ambianță caldă și liniștită, poți alege una dintre aceste nuanțe. De asemenea, ele pot da impresia unui spațiu mai mare, așadar ar fi ideale și pentru o sufragerie de dimensiuni mai mici.

  • Nuanțe de gri sau bej

Culorile de gri sau bej, respectiv toate tonurile posibile ale acestora nu ies în evidență cu ceva special, însă păstrează un stil cromatic neutru de care poate ești interesată în acest moment. În general, la astfel de culori vor conta decorațiunile și mobila living pe care o vei alege să vină în opoziție.

  • Nuanțe de albastru, verde sau violet

Alege astfel de nuanțe în ideea în care îți dorești un living în culori puternice, fiind pretabile și unor sufragerii stilate și rafinate, de regulă de dimensiuni medii și mari. Deși par culori sobre, în funcție de nuanța aleasă, ele stimulează, de fapt, energia și creativitatea.

Tot în acest sens, mai poți avea în vedere și ce culori sunt în tendințe, așa cum Pantone Color Institute anunță în fiecare an. Cu siguranță, te poți inspira pentru a găsi o nuanță deosebită pentru sufrageria ta. 

  1. Living în două culori 

Cei care aleg să aibă un living în două culori sunt persoane îndrăznețe, cărora le place să creeze un efect spectaculos în camera de zi a locuinței lor. Uite ce culori inspirat combinate ai putea lua în calcul dacă îți dorești și tu asta:

  • Combinația de maro și gri este un mixt cuminte de culori, dar care poate reda un aspect cromatic chic, în funcție de restul nuanțelor pe care le alegi în livingul tău, cum ar fi perdele, covor, pături etc.
  • Combinația de albastru și crem este recomandată dacă iubești necontenit marea și plaja. Un mixt plăcut și reconfortant, care poate fi valorificat prin elemente de decor specifice acestui tip de peisaj.
  • Combinația de gri cu roșu aduce aminte de așezările din țările nordice, iar dacă adaugi și un pic de albastru în elementele de decor, atunci vei avea un living cu adevărat interesant, în stil scandinav.
  1. Living în alb și negru

Albul și negrul pot fi o combinație de nonculori foarte interesantă. Pare provocator să reușești să faci asta, iar secretul constă, de fapt, în echilibrul acestor nonculori. Dacă albul nu ar fi o mare problemă, o nuanță de negru se poate folosi mai degrabă pe un singur perete principal. Negrul se poate completa apoi cu restul pereților albi ai încăperii prin diverse decorațiuni, ca rame foto negre, masă neagră, scaun negru sau canapea neagră. 

Avantajul unui living în alb și negru mai constă în faptul că poți adăuga orice pată de culoare îți dorești. O foarte atractivă alegere în acest sens este folosirea galbenului în anumite piese de mobilier.

  1. Living în culori pastelate

Pentru un spirit feminin aparte, un living în culori pastelate înseamnă un amestec de alb cu diverse culori calde sau reci. De exemplu, albul cu rozul pal și albastru marin este o combinație perfectă de culori pastelate, desprinse parcă dintr-o pictură emoționantă.

Totuși, dacă crezi că este o zugrăveală mult prea complexă sau investiția este prea mare, mai poți încerca alternativa aplicării unui tapet în culori pastelate pe pereții din living. 

Așadar, indiferent de varianta cromatică aleasă, ia în calcul, alături de preferințele tale, și mixul corect al culorilor dintr-un living. Desigur, te poți gândi și la semnificația fiecărei culori, astfel încât să ai certitudinea că îți reprezintă starea generală de spirit. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Haaus.ro