„Când intram cu trenul la peron, am văzut că s-a dezechilibrat şi a căzut, dar nu că a fost împinsă. La ştiri am văzut că a împins-o cineva”, a declarat pentru Observator.tv mecanicul trenului.

”Este cel mai urât moment. Noi ştim că există riscul să cadă sau să se arunce cineva. Din păcate s-a întâmplat. Este cel mai urât moment că te simţi neputincios, frânezi şi trenul se nu poate opri instantaneu”, a mai spus el.

Potrivit acestuia, deși frânase, un vagon al trenului a trecut peste tânără: ”S-a dus înainte, iar un vagon a trecut peste ea. Mi-am dat seama că nu pot să evit.

Este cea mai urâtă senzaţie. Pentru asta, nu merită să fii acolo”, a declarat mecanicul.

„Problema este că metroul nu se poate opri. Are viteză, greutate, trenul era plin. Nu se pune problema că puteam sau nu puteam eu să frânez. Oricine ar fi fost nu putea să îl oprească mai repede. Eu când am văzut fata care a căzut, intram la peron, iar mai mult de atât nu putea face nimeni.

Sperăm să nu se mai întâmple, dar se poate întâmpla oricând, oricui„, a mai precizat mecanicul de tren, care a fost la consiliere psihologică.

Eu sunt bine. Trebuie să fim bine că asta mi-e meseria, dar eşti om până la urmă şi te doare că e un suflet”, a mai spus el.

Mecanicul a mai precizat că, uneori, se teme atunci când se apropie cu trenul de vreo staţie, mai ales că mare parte dintre cei care așteaptă trenul pe peron au în urechi căști.

Alina Ciucu, în vârstă de 25 de ani, şi-a pierdut viaţa, marți seară, în staţia de metrou Dristor 1, după ce a fost împinsă în faţa trenului de Magdalena Șerban, o femeie în vârstă de 36 de ani. Când a încercat să se ridice, tânăra a fost împinsă cu piciorul din nou pe șine.

Între timp, Magdalena Șerban, care a mai încercat să împingă o tânără și la stația de metrou Costin Georgian, a fost arestată pentru 30 de zile.

Citește și Tatăl tinerei care a murit la metrou: ”Nu pot da vina pe femeia care a împins-o. Instituţiile statului să o ţină legată”

Polițiștii au găsit scris pe o palmă a sa un mesaj, iar între timp a fost făcută publică și fișa sa psihologică, realizată atunci când a înaintat o cerere pentru a fi primită la Centrul de Noapte Sfântul Ioan din Capitală. În plus, experții i-au analizat și scrisul, trăgând mai multe concluzii interesante.

Foto: Libertatea

Vezi și UPDATE| Un nou incident extrem de grav la metrou. Poliția Capitalei este în alertă. O suspectă a fost arestată