Important este să știi ce produse sunt potrivite tipului tău de ten și, mai ales, când e recomandat să începi să folosești produse antirid.

Citește și – 3 tratamente antirid pe care le poți face acasă

Riduri de expresie vs. riduri profunde

Primele care apar sunt liniile fine, acele riduri de expresie care nu au nicio legătură cu vârsta (apar chiar şi la adolescente). Ridurile de expresie țin de structura feţei şi de mimica ei. Cu trecerea timpului, ţesutul cutanat îşi pierde din elasticitate şi aceste prime linii se transformă în riduri profunde.

Cum afli dacă trebuie să începi să folosești cremă antirid

„Pentru a afla dacă e timpul potrivit să folosești produse antirid, ar trebui să faci un un exerciţiu. Relaxează muşchii feţei, fără să zâmbești, fără  să schiţezi nicio mimică. Dacă liniile fine persistă şi în aceste condiţii, înseamnă că, în acest loc pielea a început sa-şi piardă din elasticitate. Si gata, ai aflat momentul potrivit ca sa acorzi tenul cu mai multă atenţie. Perioada indicată ca să introduci crema antirid în rutina zilnică de îngrijire”,  spune Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Vârsta recomandată pentru a folosi cremă antirid

De la 20 de ani este bine să începi să acorzi atenţie zonei perioculare, spun specialiştii. În schimb, începând cu vârsta de 25 de ani este momentul propice pentru crema antirid, îndeosebi în anotimpul rece. „Specialiştii susţin că, după vârsta de 25 ani, se instalează procesul de îmbătrânire. Așa că, nu rata startul! 25 de ani este vârsta potrivită pentru utilizarea cremei antirid. În fiecare seară”, consideră Diana Marandiuc.

Ce se întâmplă dacă folosești cremă antirid mai devreme decât e necesar

Pentru tinerele de 18 ani, cremele care au concentraţie mare de antioxidanţi sunt prea puternice şi pot determina apariţia dermatitei de contact ori pot crea sensibilizări.

Foto: 123rf

Citește și – Scapă de ridurile din jurul gurii cu măști naturale pe care le poți face acasă