Se spune că cine se iubește, se aseamănă, inclusiv fizic. Și este adevărat, pentru că mulți parteneri de cursă lungă ajung să semene unul cu altul de-a lungul anilor. Ei bine, culoarea ochilor este și ea pe lista de asemănări fizice.

Sociologii susțin că suntem atrași de oamenii care au culoarea ochilor asemănătoare cu a noastră sau cu cea a părinților noștri. Pare cam ciudat, dar iată ce spune Lisa DeBruine, profesor la Universitatea din Glasgow, care a condus un studiu pe această temă.

Ce ochi ne ”fac cu ochiul”?

Lisa DeBruine a recrutat 300 de voluntari pentru studiu ei privind atracția dintre sexe. Ea este convinsă că privirea și mai ales culoarea ochilor ne poate influența în căutarea iubirii și îți arată de cine te îndrăgostești.

DeBruine a analizat culoarea ochilor fiecărui participant și a cerut detalii despre ochii părinților și a partenerilor de viață. Cercetătorii au creat două grupe și anume persoanele cu ochii de culoare deschisă precum albaștri, verzi, aurii-alună sau cu tentă gri, și persoanele cu ochii de culoare închisă – maronii și negri.

Punând cap la cap toate informațiile, ei au observat că femeile au tendința să își aleagă partenerul de viață cu aceeași culoare a ochilor ca a taților lor. Pe de altă parte, bărbații sunt de două ori mai atrași de femeile care au aceeași culoare a irisului precum mamele lor.

De cine te îndrăgostești?

Iată ce secret ascund ochii

Este firesc să fii atrasă de un bărbat care are aceeși culoare a irisului ca tatăl tău, dacă ai fost foarte apropiată în copilărie de el. Tatăl tău reprezenta pentru tine siguranța și stabilitatea familiei, astfel că vei căuta aceleași lucruri la un partener.

Dar poți să te îndrăgostești și de un bărbat care are aceeași culoare a ochilor ca tine. Când vezi în ochii lui aceeași lumină și aceeași încredere pe care o vezi în proprii tăi ochi, este imposibil să nu fi atrasă de el. Iar dacă ochii sunt primul lucru care îți place la un bărbat, fii atentă mai ales la culoarea lor! Asemănarea dintre voi te avertizează că poți să te îndrăgostești iremediabil!

sursa foto: 123rf.com