Studiul din Marea Britanie, la care au participat 1.000 de tineri, arată că hainele negre inspiră încredere de sine, determinare, inteligență și erotism. Repondenții au fost rugați să asocieze anumite culori cu diverse calități, iar culoarea neagră a ieșit de multe ori pe locul 1 sau 2 în ceea ce privește trăsăturile pozitive de personalitate, arată studiul publicat de The Independent.

Hainele negre versus cele roșii

Un procent de 66% dintre femeile care au participat la studiu au spus că negrul este culoarea cea mai atractivă pentru un bărbat. Iar 46% dintre bărbați au spus că negrul este culoarea cea mai sexy pentru o femeie.

Pentru ambele categorii, însă, negrul a fost pe primul loc în ceea ce privește încrederea și determinarea, iar culoarea roșie pe locul al doilea. Pe de altă parte, majoritatea repondenților a asociat culoarea roșie cu aroganța și numai 12% dintre ei au asociat roșul cu inteligența.

Culorile cel mai des asociate cu inteligența au fost galben și portocaliu, iar ultima clasată la această categorie a fost culoarea roz.

Top 4 culori care inspiră încrederea de sine

 1. Negru
 2. Roșu
 3. Albastru
 4. Alb

Top 4 culori care inspiră aroganța

 1. Roșu
 2. Portocaliu
 3. Galben
 4. Mov

Top 4 culori care inspiră inteligența

 1. Negru
 2. Albastru
 3. Alb
 4. Verde

Citește și ce spun  hainele preferate despre personalitatea ta!