CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ceapa verde ajută la prevenția și tratarea multor afecțiuni. conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretic. Află în continuare care sunt afecțiunile cărora ceapa verde le vine de hac!

De ce e bine să consumi ceapă verde – previne virozele respiratorii

Ceapa verde stimulează sistemul imunitar și distruge virușii gripali. Alicina din ceapă este un antibiotic și un expectorant puternic, iar clorofila are efect antiinflamator.

De ce e bine să consumi ceapă verde – ajută tranzitul intestinal

Consumată în cantităţi moderate zilnic, ea reprezintă un bun remediu pentru combaterea constipaţiei. De asemenea, măreşte aciditatea sucului gastric la cei cu hipoaciditate.

De ce e bine să consumi ceapă verde – previne diabetul

Un consum zilnic de 150 g de ceapă verde poate scădea glicemia, prevenind și chiar tratând diabetul, arată datele unor studii de specialitate.

De ce e bine să consumi ceapă verde – ajută în curele pentru slăbit

Datorită proprietăţilor sale multiple ceapa verde se regăseşte pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic.

De ce e bine să consumi ceapă verde – previne bolile cardiovasculare

Ceapa verde conţine, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant, care micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare), ceea ce ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol pe artere. Din acest motiv, ceapa este indicată în orice problemă cardiovasculară, un exemplu în acest sens fiind hipertensiunea.

De ce e bine să consumi ceapă verde – vindecă alergiile

Ceapa verde are efect diuretic și depurativ, reglând activitatea glandelor care secretă în mod natural cortizon, motiv pentru care este considerată un antialergic natural foarte bun. Ceapa verde consumată zilnic diminuează severitatea alergiilor și previne complicațiile respiratorii.

De ce e bine să consumi ceapă verde – reglează sistemul nervos

Este recomandat consumul de ceapă verde şi celor care suferă de tulburări ale sistemului nervos, depresie sau insomnie. Consumată la cină, te va ajuta să dormi mai bine.

De reținut!

Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă este consumată în stare crudă. În cazul în care îţi face rău la stomac, atunci o poţi mânca după ce ai călit-o 5 minute în puţin ulei de măsline.

Sursa foto: 123rf