Prezenți la o recepție alături de regină, Harry și Meghan, care mergeau chiar în urma acesteia, salutau pe toată lumea și zâmbeau. La un moment dat, după cum se poate vedea în imaginile devenite virale, Meghan încearcă să-și ia de mână soțul. Acesta își retrage însă mâna, iar Meghan rămâne cumva cu ea întinsă.

Se eschivează însă aranjându-și părul, dar e vizibilă încurcătura ei.

Gestul lui Harry a intrigat pe toată lumea, mai ales că manifestările de afecțiune dintre el și Meghan, inclusiv în public, sunt de notorietate. Această respingere a fost disecată în fel și chip pe toate platformele de socializare.

Eticheta, bat-o vina?

Deși mulți se grăbesc să-i țină partea ducesei de Sussex, de menționat e faptul că eticheta presupune ca cuplurile din familia regală să nu se țină de mână sau braț la evenimentele oficiale. Nu există vreo regulă scrisă în acest sens, însă cum nici regina nu-l ține de mână sau braț prea des pe prințul consort Philip, se așteaptă ca și ceilalți membri ai familiei regale să urmeze acest exemplu.

În timp ce Harry și Meghan au încălcat această regulă încă de la primele apariții (ca de exemplu când au mers slujba de Crăciun, în Sandringham), Kate Middleton și soțul ei, prințul William, nu au avut deloc astfel de probleme. ”E foarte clar că William și Kate sunt apropiați din punct de vedere emoțional. Totuși, nu simt nevoia să-și dovedească dragostea – cu atât mai puțin la evenimente oficiale”, a explicat expertul în limbajul corpului Robin Kermode.

E posibil ca prințul Harry să fi vrut pur și simplu să respecte această regulă de etichetă.

Și e la fel de posibil ca Meghan să nici nu fi încercat să-și ia soțul de braț.

Se ating din ce în ce mai rar în public

Cât despre manifestările din ce în ce mai rare de afecțiune ale celor doi, un alt expert britanic consideră că acestea s-au rărit pentru că cei doi vor să transmită ideea de profesionalism. Apoi, Harry simte că Meghan a dobândit suficientă încredere în ea și noul său statut, astfel încât să nu mai aibă nevoie de mâna lui protectoare.

Foto: Captură YouTube

Vezi și Tupeu maxim sau dorință de publicitate? Un prieten al prințului Charles o atacă fără milă pe Meghan Markle

Citește și: