Exfoliază-ți delicat pielea

Beneficiile exfolierii nu mai sunt un secret, iar îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii este esențială pentru trecerea la sezonul cald. Odată ce primăvara și vara își intră în drepturi, vei putea să renunți în sfârșit la pantalonii lungi și la blugii care te-au ținut prizonieră pe tot parcursul iernii. Este recomandat să începi să cauți epilatoare potrivite pentru pielea ta, iar odată ce începi să le folosești va trebui să optezi și pentru o loțiune exfoliantă. Printre cele mai bune se numără cele cu microgranule pe care le poți aplica la duș, însă trebuie să fii atentă dacă ai pielea sensibilă. Alege mai degrabă o loțiune mai delicată pentru a nu-ți provoca iritații. Exfolierea nu este un procedeu la care trebuie să apelezi în fiecare zi, dar este esențial înainte de epilare și pentru a îndepărta impuritățile măcar o dată pe săptămână.

Optează pentru creme hidratante

Pielea uscată este o realitate pe timpul iernii, însă nu trebuie să devină una și pe timp de primăvară-vară. Noul sezon îți va pune în continuare la încercare pielea și trebuie să fii pregătită cu cele mai bune soluții. Dacă iarna foloseai o cremă mai grasă, precum untul de shea sau de cacao, primăvara trebuie să treci la ceva cu o putere hidratantă mare, dar cu formulă ușoară, mai light. Începe procesul de hidratare cu un gel de duș potrivit, urmat de cremă și de un ulei care să prelungească efectul cremei.

Folosește crema pentru ochi

Soarele rămâne pe cer din ce în ce mai mult cu fiecare zi și devine mai puternic. Din acest motiv vei fi tentată să mijești ochii, mai ales dacă nu porți ochelari de soare. Pentru a nu avea de-a face cu liniile fine care se transformă în riduri, folosește în fiecare zi o cremă pentru conturul ochilor. Cea mai potrivită trebuie să conțină antioxidanți și peptide. Acestea țin la distanță efectele razelor UVA și te pot ajuta să scapi și de ridurile ușoare deja formate. 

Bazează-te pe cremele cu protecție solară

Nimic nu te duce mai repede cu gândul la statul la soare precum începutul primăverii, așa că va trebui să te înarmezi cu loțiuni cu protecție solară. Acestea sunt aliatul tău numărul unu în lupta cu razele ultraviolete și cu efectele acestora. Pe lângă protecția pe care ți-o oferă față de pericolul cancerului de piele, loțiunea SPF te protejează și de îmbătrânirea pielii. Chiar dacă pe perioada stării de urgență trebuie să stai mai mult timp acasă și razele soarelui nu te afectează la fel de mult, folosește zilnic o astfel de cremă, care să aibă cel puțin 30 SPF. În zilele în care trebuie să stai afară sau când, în sfârșit, restricțiile de la nivelul societății vor fi ridicate, o cremă cu 50 SPF îți va asigura protecția necesară.

 

Pielea curată este una hidratată și protejată de factorii externi care pot provoca diferite probleme. Chiar dacă anul acesta nu poți sărbători venirea primăverii cu ieșiri în aer liber sau în oraș, nu ignora nevoile pielii și pregătește-te pentru zile mai bune.

 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro