Meteorologii au precizat că nu vom avea zăpadă, însă umbrelele ne vor fi utile în noaptea dintre ani. Conform acestora, în unele zone din țară este posibil să se înregistreze precipitații, în general sub formă de ploaie, lapoviță, în mod deosebit în nordul, centrul, estul teritoriului. La munte, în zonele montane înalte vor fi precipitații sub formă de ninsoare.

”În noaptea dintre ani, aria precipitațiilor se pare că va fi în restrângere. Vor fi slabe cantitativ, pe suprafețe mici și se vor semnala în jumătatea de est a teritoriului, adică în Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei”, a spus Alina Șerban, meteorolog la Antena 3.

Cum va fi vremea de Revelion 2019

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat normalul acestei săptămâni. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

Cum va fi vremea de Revelion 2019 în Banat

Tendința va fi de răcire ușoară și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Crișana

Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua săptămână tendință de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Transilvania

Până la finalul săptămânii, media maximelor va crește la 1…2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3…-2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca ușor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendința să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Mureș

Până la finalul primei săptămâni temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1…2 grade și nocturne de -2…-1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, până în jurul a -8 grade.

În prima zi vor fi precipitații însemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, în general slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Moldova

În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3…-2 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, spre -8…-7 grade.

Precipitații local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Dobrogea

Până la începutul anului 2019 temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 2…4 grade și nocturne de -2…0 grade. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…1 grad și ale minimelor de -4…-3 grade.

Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Muntenia

Până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variații semnificative și va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 și 4 grade și minime între -4 și -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire ușoară, astfel valorile diurne să tindă spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade.

Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  în Oltenia

Până la începutul anului 2019 temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi apropiată de cele specifice perioadei, în medie cu valori diurne de 3…5 grade și nocturne de -3…-1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -5…-4 grade.

Vor fi precipitații slabe cantitativ în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse, posibil și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion 2019  la munte

Vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât și în cursul nopților. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 și -2 grade, iar media minimele se va încadra între -12 și -6 grade, nopțile cele mai reci fiind cele din 4-6 ianuarie.