În ultimii 20 de ani, Ray Kurzweil a făcut predicții concise, folosind date științifice și sociologice exacte. Peste 80% dintre evenimentele prezise de el s-au petrecut întocmai, iar dintre ele amintim dizolvarea URSS, victoria unui computer asupra celui mai bun jucător de șah din lume sau apariția asistenților digitali precum Siri sau Alexa, care trăiesc într-un computer.

Vom fi mai sănătoși și mai tineri în 30 de ani

Pentru anul 2019, Kurzweil preconizează că vom putea încetini efectele îmbătrânirii, astfel că mama și fiica vor arăta de 25 de ani amândouă, fără să apeleze la chirurgia estetică. Poate că Ray Kurzweil s-a grăbit când a spus anul 2019, dar am văzut deja că multe vedete ambițioase, de 60 de ani, arată ca la 35 sau ca la 40 de ani.

Chirurgia plastică este încă folosită pe scară largă de vedete, dar și de oamenii de rând, însă au apărut tot mai multe metode alternative, pe bază de hormoni din plante și diverse tehnici de întinerire cu exerciții de fitness, yoga sau cu radiații.

Din 2020, bolnavii aflați în stare critică vor putea primi organe funcționale artificiale, realizate cu ajutorul nanotehnologiei. Iar cercetătorii vor descoperi tratamente și vaccinuri pentru 85% dintre bolile omenirii, chiar dacă acestea nu vor fi accesibile tuturor.

Lumea în anul 2100. Relația om – computer

Până în 2020, computerele vor deveni tot mai mici și unele dintre ele vor fi inserate în hainele pe care le purtăm zi de zi. Până în 2025, diverse mijloace de transport autonome, fără șofer, vor fi controlate de calculatoare. Kurzweil se referă deopotrivă la mașini și avioane particulare, precum și la mijloacele de transport în comun. Deja mașinile fără șofer și-au făcut debutul pe șoselele din Asia și America, deși sunt în faza de experiment.

Și din anul 2020, realitatea virtuală va deveni atât de bine conturată și colorată, încât va reproduce natura și vom distinge tot mai greu spațiul virtual de realitatea înconjurătoare.

Până în anul 2030, nanoboții vor fi capabili să intre în celulele țesuturilor umane, să înlăture reziduurile și să le repare, astfel încât organismul uman să sufere tot mai puțin de bolile cunoscute azi. Ulterior, nanomașinile vor fi implantate direct în creier pentru a ne proteja de microbi, pentru a spori imunitatea, inteligența, memoria și capacitățile umane.

Relațiile interumane peste 50 de ani

Folosind conexiunile virtuale, oamenii vor reactiva telepatia și vor comunica fără telefoane peste o jumătate de veac. Lumea în anul 2100 va fi mult mai departe decât ne imaginăm azi, oamenii vor fi transformați cu ajutorul tehnologiei, vor avea cu totul alte personalități și își vor putea schimba înfățișarea fizică după plac.

Din 2040 nu vor mai exista școli în țările dezvoltate. Copiii vor învățat totul virtual și vor da examene cu roboți care îi vor nota în funcție de performanțe.

Din 2045, nanoboții vor fi folosiți pentru a construi aproape orice structură și formă imaginată.

Până în 2100, lumea nu va mai fi limitată de viteza luminii, iar inteligența artificială va conduce planeta. Oamenii se vor adapta și vor crea organisme hibride, împreună cu nanoboții, iar cei care vor dori să își păstreze înfățișarea umană vor trăi în rezervații naturale.

Populații întregi vor putea emigra în spațiu, în căutarea de noi resurse de energie. Sună incredibil, dar predicțiile lui Ray Kurzweil au toate șansele să se împlinească, iar începuturile se văd deja în jurul nostru.

sursa foto: 123rf.com