Un plus de culoare și confort

Un mod simplu în care atmosfera din dormitor va deveni mai plăcută și mai relaxantă este să înlocuiești vechile așternuturi cu unele noi. Câteva seturi de lenjerii de pat comode, cu modele atractive, vor îmbunătăți mult aspectul și confortul camerei. Culorile puternice sau imprimeurile îndrăznețe vor transforma patul în principalul punct de atracție. Nuanțele mai șterse îi vor acorda în schimb un aer calm.

Pentru a te bucura de un somn odihnitor, optează pentru materiale calitative, plăcute la atingere. Satinul sau materialele lucioase sunt ideale vara, deoarece sunt răcoroase, iar bumbacul are un aspect frumos, natural. Alegerea depinde în principal de gusturile și preferințele personale.

 

Simplu și curat

Evită pe cât posibil dezordinea. Un dormitor odihnitor este în primul rând unul ordonat. Hainele aruncate pe un scaun sau ceștile de ceai de pe noptieră vor strica aspectul și atmosfera plăcută a camerei. Păstrează totul cât mai simplu. Singurele lucruri de care ai nevoie lângă pat sunt o lampă și o carte bună.

Totodată, încearcă să menții curățenia. Podeaua și covoarele pline de praf sau așternuturile care nu sunt schimbate în mod regulat conțin cel mai probabil o armată de acarieni. Aceștia sunt dăunători sănătății și pot agrava alergiile.
Importanța unui somn de calitate

Este esențial ca în cele șapte sau opt ore dedicate somnului să te odihnești cât mai bine. Iar cel mai adesea calitatea somnului este afectată de o saltea veche sau nepotrivită. Dacă poți simți arcurile, sau observi denivelări în anumite zone, este timpul să o înlocuiești. Nu sunt recomandate nici saltelele prea moi care îți oferă senzația că te scufunzi atunci când te așezi în pat. E necesar ca spatele să fie bine susținut, într-o poziție corectă. În mod contrar coloana vertebrală poate fi afectată în timp și riști să te trezești cu dureri sau chiar afecțiuni grave ale spatelui.

 

Arome primăvăratice

Aromaterapia este folosită din cele mai vechi timpuri pentru relaxare și pentru a crea o atmosferă plăcută. Iar dacă tot a venit vremea frumoasă, profită de acest lucru și împrospătează dormitorul cu arome primăvăratice. Cele mai plăcute sunt cele de liliac, magnolie, iris, flori de cireș, lăcrimioare sau mentă. O opțiune apreciată sunt bețișoarele parfumate, care vor umple încăperea de un farmec oriental. Poți opta și pentru uleiul esențial sau lumânările parfumate, ori pentru flori proaspăt culese din grădină.

 

Design nou cu un minim de efort

O modalitate de a obține un design nou cu un minim de efort este să modifici aranjamentul din încăpere. Schimbă locul patului, al noptierelor și mută mobila după bunul plac. Poți crea un nou punct focal în cameră, adăuga sau înlătura diverse obiecte sau piese de mobilier. Renunță la tot ceea ce nu îți place în mod deosebit, sau de care nu te folosești și adaugă lucruri care îți trezesc amintiri plăcute și care completează frumos spațiul. De exemplu, vechea măsuță din debara poate arăta perfect în dormitor. Sau tabloul de pe hol, poate acorda personalitate încăperii.

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință. Este locul dedicat momentelor de relaxare și odihnă, unde îți reîncarci bateriile după o zi aglomerată. Și, ideal ar fi ca încăperea să reprezinte pentru tine chiar mai mult de atât. Să regăsești, de cum îi treci pragul, o adevărată oază de liniște și calm.

 

Sursa foto: Shutterstock