Hidratarea după antrenamente este importantă și o poți face și cu alte băuturi în afara apei.

Unele persoane își doresc să bea altceva decât apă, despre care spun că are un gust fad, chiar dacă este sănătoasă.

Ar trebui să știi că nu numai apa te hidratează, mai există și alte variante.

Alimente bogate în apă care te mențin hidratată. Ce ar trebui să mănânci

Cum te hidratezi corect după antrenamente. Ce ai voie să bei, în afară de apă

1. Băutura cu ciocolată

Există vești bune pentru fanii ciocolatei! Laptele cu ciocolată are dublu față de carbohidrați comparativ cu omologul său simplu, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru recuperarea post-antrenament.

Consumul de carbohidrați după exerciții completează mușchii prin înlocuirea glicogenului pierdut în timpul unui antrenament.

Puneți carbohidrați cu proteine și aveți cel mai bun potențial de recuperare a mușchilor obosiți.

Pierderea prea multor electroliți prin transpirație poate provoca, de asemenea, o serie de simptome, inclusiv oboseală, crampe musculare și confuzie mentală.

Ciocolata cu lapte poate ajuta cu asta. Conținutul său ridicat de apă poate hidrata și completa principalii electroliți, cum ar fi potasiul, calciul și magneziul.

Studiile au constatat că laptele cu ciocolată este foarte benefic, în special pentru bicicliști, atleți de rezistență și alergători.

Un studiu din 2010 a arătat că laptele cu ciocolată a îmbunătățit recuperarea și performanța ulterioară la cicliști mai eficient decât o băutură carbohidrată izocalorică.

Un studiu din 2011 a constatat că laptele este mai eficient decât apa pentru combaterea deshidratării induse de exerciții fizice la copii.

Laptele cu ciocolată este bun după antrenamente deoarece conține apă, electroliți, iar carbohidrații înlocuiesc glicogenul pierdut.

2. Nuca de cocos

Știm cu toții multe avantaje ale apei de nucă de cocos, inclusiv nivelul său ridicat de antioxidanți și nutrienți.

Deci, desigur, nu e de mirare că este o băutură bună după antrenamente.

Ca și alte băuturi sportive populare, apa de nucă de cocos conține niveluri ridicate de electroliți cum ar fi potasiu și magneziu.

În 2012, un studiu a arătat că apa de nucă de cocos este la fel de benefică pentru recuperarea post-antrenament atât ca băuturi sportive, cât și ca apă.

Dar concluziile au remarcat, de asemenea, ca apa de nucă de cocos și concentrat de apă de nucă de cocos ar putea provoca balonarea și deranjul la stomac în comparație cu băuturile sportive.

Apa de nucă de cocos conține și mai puțin sodiu decât băuturile sport, ceea ce este esențial pentru completarea după sesiunile de antrenament în care ați transpirat.

Apa de nucă de cocos se dovedește a fi o opțiune excelentă pentru antrenamente mai ușoare.

Apa de cocos conține un nivel ridicat de potasiu și magneziu, antioxidanți, nutrienți, mai puțin sodiu.

Semințele de chia te ajută să slăbești și îți taie din poftele culinare

3. Suc de cireșe

Antidotul pentru recuperarea mușchilor obosiți s-ar putea să fie deja în frigider.

Sucul de cireșe este bogat în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației și beneficiază de recuperarea și funcționarea mușchilor.

Este o băutură eficientă de recuperare după antrenamente.

Un studiu din 2010 a examinat alergătorii de maraton care au băut suc de cireșe înainte și după cursă.

Ei au concluzionat că sucul a contribuit la recuperarea mai rapidă a mușchilor.

Acest lucru este posibil prin creșterea antioxidanților și scăderea inflamației și peroxidării lipidelor.

Un studiu din 2006 a susținut această afirmație, arătând că sucul de cireșe nu numai că a redus afectarea mușchilor, dar a împiedicat în mod semnificativ pierderea forței în comparație cu un placebo.

În timp ce sucul de cirese poate fi benefic atât pentru atleții de anduranță, cât și pentru antrenamentele de zi cu zi.

Este important să găsiți versiunea neindulcită și să beți o singura portie.

4. Ceai verde și negru

Un ceai relaxant are mai multe beneficii decât credeți.

Cercetările arată că ceaiul, atât verde cât și negru, poate fi eficient în oxidarea grăsimilor în timpul exercițiilor aerobice și recuperării post-antrenament.

La fel ca sucul de cireșe, nivelul ridicat de antioxidanți al ceaiului negru și verde ajută la reducerea durerii musculare și pentru a recupera mai repede puterea musculară.

Într-un studiu anume din 2010, sportivii de sex masculin instruiți au găsit multe beneficii de la consumul de ceai după ce au terminat sprinturile intensive.

Sângele lor a arătat că au avut un nivel mai ridicat de antioxidanți și un nivel mai scăzut al cortizolului după consumarea ceaiului bogat în antioxidantul teaflavină.

Ceaiul a oferit, de asemenea, mai puțin DOMS (durere musculară cu debut întârziat) pentru sportivi.

5. Berea, bună după antrenamente

Berea, ca băuturile sport, conține carbohidrați și electroliți.

Și studiile au concluzionat că o bere după exercițiile fizice nu are efecte negative asupra hidratării.

De fapt, persoanele care consumă bere moderat tind să fie mai active.

S-a dovedit că berea light cu adaos de sodiu a înlocuit pierderea de lichide după o sesiune de sport cu intensitate ridicată.

S-a demonstrat că berea non-alcoolică reduce inflamația de după cursă la alergătorii sănătoși de sex masculin și la incidența bolii căilor respiratorii superioare.

Moderarea este cheia aici, totuși. Prea multă alcool poate suprima sinteza proteinelor din sânge, făcând munca grea la sala de gimnastică pentru totdeauna.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto