Așa că până atunci, robotul de bucătărie din prezent are o serie de beneficii de care nu te mai poți lipsi. Iată cum îți ușurează viața:

Sursa foto: crateandbarrel.com

1.Mărunțește bine, bine

Tăiatul legumelor îți îngreunează mult procesul de gătire. Oricum trebuie să le sortezi, să le speli și să le cureți. Iar mărunțirea lor este un proces migălos. E posibil ca pentru unele persoane să fie relaxant, însă pentru altele e risipă de timp prețios. 

Dacă faci parte mai degrabă din categoria a doua, atunci pune-l la treabă pe robotul de bucătărie. Te va ajuta cu mărunțirea legumelor așa cum ai tu nevoie. Roboții de bucătărie vin cu accesorii speciale, care conferă posibilitatea de a alege gradul de mărunțire. Bucăți mai mari, bucăți mai mici sau bucățele fine. 

Plus că scapi de tăiatul cepei! Adio lacrimi, ochi care ustură și miros neplăcut pe mâini. Ulterior, nu vei mai concepe să tai manual ceapa.

2. Face smoothie-uri… smooth

Nimic nu e mai savuros decât un smoothie sau un suc natural făcut în casă. Smoothie-ul iese cu adevărat fin, are și aspect, și gust deosebit! 

Robotul de bucătărie este prevăzut cu un vas înalt și cu o lamă la baza acestuia acționată electric prin intermediul unui motor, la baza acestuia . Cu cât este mai bun aparatul și motorul mai rezistent, poți toca chiar și gheață pentru băuturile pe care vrei să le prepari.

Așa că poți savura și la tine acasă cocktailuri și smoothie-uri pretențioase, nu doar la restaurant. Caută rețete, le găsești pe internet sau în cărți de specialitate. Apoi invită-ți prietenele acasă și oferă-le băuturi delicioase făcute de tine!

Sursa foto: pexels.com

3. Funcție de mixer cu bol – ca să ai mâini odihnite!

Mulți dintre noi avem amintiri din copilărie când mama îți dădea un castron mare cu ouă crude și zahăr, să bați vârtos cu telul până face spumă! Eventual, compoziția nici să nu curgă dacă întorceai castronul. Și îți amintești și de durerea brațelor și, cât de greu era pentru puterea ta de copil. 

Sunt amintiri plăcute și deseori hazlii. Dar cumva, astăzi, sunt doar o amintire. Pentru că acum avem mixere sau roboți de bucătărie care au și funcție de mixer. Iar robotul este cu atât mai isteț, pentru că nu mai trebuie să ții mixerul în mână. Aparatul este prevăzut cu un mixer încorporat și cu un bol. În funcție de cât de dotat este robotul, bolul poate să aibă diverse dimensiuni sau să se rotească singur, iar capetele de mixare pot avea diverse forme și chiar capacitatea de a frământa aluaturi.

4. Îți toacă și carnea dacă ai nevoie

Și că tot vorbeam despre amintiri din copilărie, mai ții minte cum tocam carnea cu mașina de tocat? Brațele noastre de copii erau iarăși puse la încercare, dar ne plăcea să stam cu mama în bucătărie ore întregi să o ajutăm să facă sarmale și cârnați de Crăciun.

Și astăzi, bucătarii preferă să toace ei carnea, pentru a avea control asupra calității și a gustului. 

Unii roboți de bucătărie oferă și acest beneficiu, așa că de ce să nu profiți și de această calitate? Vei avea preparate din carne tocată mult mai gustoase decât dacă le-ai fi realizat cu produse din comerț.

Sursa foto: Cnet.com

5. Fast food (sănătos)

A venit vara, deci vei mânca multe salate! Le poți prepara mai rapid cu ajutorul unui robot de bucătărie, pentru că va tăia el pentru tine legumele sau fructele. Bineînțeles, trebuie să ai grijă la gradul de mărunțire, ca să nu fie prea mici. 

Astfel, te vei bucura de o masă sănătoasă și rapidă, cu minimum de efort. 

Ți-am prezentat aici cinci beneficii ale unui robot de bucătărie, însă atunci când începi să utilizezi un astfel de aparat, descoperi pe parcurs alte și alte funcționalități ale acestuia, care îți ușurează munca în bucătărie. 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu ITGalaxy