Sandale

 

Atunci când e cald, pantofii îți pot încălzi chiar mai mult picioarele. O pereche de sandale îți va permite să te simți confortabil chiar și în zilele toride. Acum există foarte multe modele de sandale, de la elegante, cu orice fel de toc sau platformă, la ortopedice sau pentru drumeții. În acest sezon, te poți bucura de această diversitate, deoarece se poartă multe tipuri de sandale: e aproape imposibil să nu găsești cel puțin un model pe gustul tău. Se poartă sandalele cu tocuri cât mai creative (toc pătrat, toc kitten) sau fără niciun fel de toc, sandalele cu platformă sau vârf acoperit.

 

Ochelari de soare

 

Un accesoriu important pentru sănătate, ochelarii de soare ne protejează de efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra ochilor. Ochelarii potriviți ar trebui să blocheze cât mai mult din razele UVA  și UVB. În sezonul primăvară-vară 2018, ochelarii din tendințe vin în culori precum alb, albastru, galben, negru, nuanțe nude, lentile roșii, dar și cu sclipici sau rame transparente, potrivit V&Y.

 

Ca stiluri, se poartă în special modele supradimensionate, ochelari de soare tip cat eye (mari, mici și foarte alungiți sau cu forme dreptunghiulare) și ochelari de soare vintage. Anul trecut s-au purtat ochelarii cu lentile mici, în forme ovale alungite, o tendință care e departe de a fi depășită. Este mai dificil să îți protejezi ochii purtând ochelari atât de mici, așa că e mai bine să îi eviți în zilele foarte însorite.

 

Pălărie

 

Expunerea îndelungată la razele soarelui ne poate afecta părul, ochii și pielea, din cauza acțiunii razelor ultraviolete. Ca să eviți acest lucru, nu este suficient să porți cremă cu protecție solară. O pălărie te ajută să îți păstrezi sănătatea părului și a pielii, însă sunt câțiva factori care influențează gradul acesteia de protecție: dimensiunea și forma borului, materialul pălăriei și culoarea acesteia. Sunt de preferat culori deschise, boruri ample și materiale naturale.

 

În acest sezon, au apărut pe podium numeroase modele de pălării realizate din paie, ceea ce poate fi excelent din punctul de vedere al protecției solare. De la mari și colorate, la mici și monocrome, s-au propus modele de pălării de paie pentru toate gusturile, așa cum arată și Glowsly. În același timp, se poartă beretele franceze, din materiale precum piele, lână sau catifea. Nu în ultimul rând, în vara lui 2018 tendințele includ pălării din materiale ieșite din comun, cum ar fi din plexiglas.

 

Costum de baie

 

Ce poate fi mai plăcut într-o zi toridă decât să te răcorești în apă? Pentru zilele petrecute la piscină sau la mare, ai nevoie de un costum de baie de calitate și în pas cu tendințele. Atunci când îți alegi costumul, acordă atenție materialului din care e realizat, croielii și a modului în care se așază pe corpul tău, dar și ultimelor tendințe. În vara lui 2018, se poartă costumele de baie întregi, accesorizate prin curele speciale, precum cele despre care scrie Style Caster. Ca să fii la modă, poți alege costume de baie cu bretele care au mici volănașe, modele sportive, costume întregi foarte decupate sau culori puternice, tip neon.

 

Rochii de zi

 

Rochiile de zi purtate vara trebuie să fie suficient de vaporoase încât să nu îți țină de cald. Din același motiv, e bine să eviți rochiile strâmte. Există multe tendințe interesante, însă, ca să îți actualizezi rapid garderoba, poți include: rochii cămașă, rochii blazer sau rochii fără umeri. Poți alege culori deschise și pastelate, amestecuri de culori vii, inspirate de curcubeu, dar și rochii cu elemente semi-transparente. Una din culorile vedetă pentru rochiile de zi este liliacul, o nuanță de violet deschis.

 

 

Sursă foto: Shutterstock