Mai mult decât confort

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei case este confortul. Pentru că, indiferent de stilul decorativ ales sau de ideile pe care vrei să le pui în aplicare, acasă este locul în care este esențial să te poți odihni și relaxa. Partea bună e că poți transforma locuința într-una cât mai confortabilă, fără a renunța la creativitate. Pentru dormitor este preferabil să rămâi la clasicele saltele de pat, care asigură o susținere corectă a spatelui în timpul somnului și te ajută să te trezești în formă a doua zi. Însă în sufragerie, în birou sau în bibliotecă poți opta pentru instalarea unor hamace sau amplasarea unor taburete în diverse forme și mărimi. O variantă interesantă sunt taburetele din piele colorată sau din bumbac croșetat.

O altă idee interesantă este să cumperi corpuri de mobilă unice, de exemplu, un singur fotoliu cu o formă particulară și într-o culoare care nu va trece neobservată.

 

Îndrăznește când vine vorba de culori

Roșu este culoarea ta preferată? Sau poate verde ori albastru? Nu te sfii să arăți acest lucru atunci când îți decorezi locuința. Dormitorul este una dintre cele mai intime camere ale casei. Amenajează-l în așa fel încât să simți că te regăsești de fiecare dată când îi treci pragul. Insistă pe culoarea ta preferată, combinând cu stil mai multe nuanțe. Optează pentru tonuri plăcute, pastel sau prăfuite, care vor crea o atmosferă calmă și liniștitoare.

În celelalte încăperi, dacă această idee te atrage, poți încerca să faci combinații interesante de culori, de exemplu albastru cu portocaliu, rosu cu verde, alb cu negru etc.

 

Folosește pozele preferate în mod creativ

Îți amintești cu drag de vacanța din Grecia de anul trecut? Sau poate de vizita din Paris de acum două luni? Cu siguranță ai făcut câteva fotografii reușite, care să-ți amintească de acele momente. Cu puțină imaginație, vei putea chiar să le retrăiești mai des. Există nenumărate moduri prin care poți folosi fotografiile tale preferate pentru a-ți personaliza locuința. Unul dintre acestea este să creezi pe hol o mini expoziție iluminată cu mici reflectoare, să realizezi un tapet sau să le înrămezi și să le așezi pe un raft sau pe un perete. Fii creativă și folosește rame vechi recondiționate, vopsite în culori vesele sau cu modele, în funcție de stilul decorativ predominant și de preferințe.

 

Idei decorative despre propriul hobby

Îți place să călărești? Câteva tablouri cu cai, sau poate chiar un desen realizat de tine, dacă ai cât de cât talent, vor oferi un plus de personalitate oricărei încăperi. Tot ceea ce trebuie să faci este să le integrezi în decor, sau să amenajezi un colț dintr-o încăpere cu obiecte legate de hobby-ul tău. Poți proceda în mod similar și dacă preferi drumețiile, înotul, să schiezi sau iubești să călătorești. Nu îți limita imaginația și realizează sau cumpără obiecte handmade în ton cu decorul. De fiecare dată când le vei privi te vei încărca de energie pozitivă.

 

Combină mai multe stiluri

Dacă nu te poți hotărî care este stilul în care vrei să-ți amenajezi locuința, poți combina mai multe idei din fiecare. Este necesar ca alegerile făcute să se îmbine frumos, iar obiectele decorative să se completeze reciproc. Un exemplu poate fi un amestec de stil romantic, cu unul minimalist. Sau ai putea încerca un stil modern, combinat cu elemente vintage. Ceea ce contează este ca fiecare  lucru să aibă rostul lui în formarea imaginii de ansamblu. Și ca atmosfera finală să încânte privirea, fără a lăsa impresia de nepotrivire sau potrivire forțată.

Dacă stilul decorativ al locuinței tale te reprezintă și cuprinde elemente legate de preferințele și pasiunile tale, te vei simți excelent de fiecare dată când vei ajunge acasă. Nimic nu este mai plăcut decât să te simți înconjurată de culorile, pozele sau obiectele tale preferate.

 

Sursa foto: Shutterstock