Psihologii recomandă să începi prima dată cu cele mai simple și la îndemână obiective, unele relativ ușor de realizat, cum ar fi cumpărături, un machiaj nou sau, dacă scopul tău pe termen lung e să faci cât mai multă mișcare, mai multe plimbări. Și cum primele luni din an sunt recunoscute pentru reducerile substanțiale de prețuri la toate produsele, în special la haine, cosmetice, bijuterii, genți, electrocasnice și cărți, poți profita de aceste promoții pentru a mai bifa din ceea ce ai în plan.

Înainte de a te reseta total, poți începe cu ceea ce îți este la îndemână. Pentru transformări totale, fie că e vorba de fizicul tău sau de schimbarea unui anumit tipar comportamental, ai nevoie de timp. Iată ce poți face încă din luna ianuarie pentru tine, fără prea mari eforturi:

Reînnoirea garderobei

Scriitoarea Marie Kondo, în bestsellerul „Magia ordinii. Senzaţionala metodă japoneză de a-ţi elibera şi organiza casa”, spune că orice piesă vestimentară de care nu te-ai atins în ultimii doi ani ar trebui aruncată. Asiatica propune chiar și un model de „debarasare” de tot ceea ce ce nu mai ai nevoie: aruncarea unui lucru zilnic. E greu de preconizat dacă vei pune în practică aceste principii și dacă ești dispusă să îți cumperi haine noi, în acord cu ceea ce ești acum, care să te avantajeze în prezent. În orice caz, ar fi bine să faci noile achiziții în perioada promoțiilor. Nu miza pe piese separate, chiar dacă te îndrăgostești efectiv de o cămașă cu dantelă sau de un pulover cu paiete, ci gândește totul în termeni de „ținute”. Nu uita de accesorii, de coliere care s-ar potrivi ansamblului, genți de umăr pentru femei, bentițe retro sau eșarfe multicolore. Secretul e să păstrezi măsura în toate, să îți cumperi ceea ce ai neapărat nevoie și să alegi o mărime potrivită, chiar dacă pe termen lung ți-ai propus să slăbești zece kilograme.

Schimbarea coafurii

Până să scapi total de celulită sau de greutatea în exces, fă ceva ce îți este la îndemână, fără a aștepta prea mult. Poți să optezi pentru o nouă tunsoare, pentru un breton french sau o filare a părului care-i va conferi mult volum și vitalitate. Dacă vrei să mergi până la capăt cu transformarea, poți să te vopsești sau să îți împrospătezi culoarea actuală. Dacă nu ești decisă asupra a ceea ce vrei și nu știi ce să alegi exact, un balayage poate fi o variantă care nu te va dezamăgi. În primul rând, îți va da un aer tineresc, părul tău va fi strălucitor cu reflexe deschise. În al doilea rând, dacă ești nemulțumită, poți să revii la vechiul look chiar la tine acasă prin vopsirea integrală a părului într-o singură culoare. De cele mai multe ori, rezultatele sunt pe măsura așteptărilor, iar grijile de tipul „Dacă nu îmi va sta bine?” nu își au rostul, mai ales că te vei consulta înainte de a face acest pas cu un specialist.

Chiar dacă nu vei reuși peste noapte să devii de nerecunoscut pentru cei din jur, schimbările imediate vor contribui foarte mult la starea ta generală. Îmbrăcată într-o rochie nouă, cu o coafură modernă și cu un ruj roșu pe buze, care rămâne în trend și în 2020, vei avea încredere și energie să continui transformările în ceea ce te privește. Important e să perseverezi, să rămâi pozitivă și să nu uiți vreodată că cea mai importantă investiție e cea pe care o faci tu în tine însăți!

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Answear