Cum să slăbești cu ulei de cocos și orez
Orezul este un aliment comun în multe bucătării, ce poate fi combinat cu aproape orice alt produs.
Este sănătos, ieftin și disponibil pretutindeni. Toată lumea consumă orez.
1 cană de orez gătit are 250 de calorii. Acestea sunt sub forma amidonului, care ulterior se transformă în zahăr, iar mai apoi în grăsimi pentru organism.
Poftele culinare. Ce înseamnă și cum le poți rezolva
Pentru a tăia la jumătate aceste calorii, specialiștii de la Colegiul de Științe Chimice din Sri Lanka au decis că este mai bine combinarea orezului cu un singur ingredient.
Acest ingredient este uleiul de cocos și are puterea de a reduce cu 50% caloriile orezului.
Cum să slăbești cu ulei de cocos și orez – rețeta care topește grăsimile
Gătește orezul normal. În apa care fierbe și în care vei adăuga orezul pune 1 lingură de ulei de cocos.
Lasă-l să fiarbă bine, după care, când s-a răcit, pune orezul la frigider 12 ore.
Această metodă este bună pentru cei care au diabet și suferă de obezitate. În acest fel, rezistența amidonului crește cu de până la 10 ori mai mult.
Specialiștii susțin că prin acest proces de gătire, uleiul de cocos intră în granulele de amidon și face zaharurile rezistente la enzimele digestive.
Dieta lui Iisus. Ce alimente consuma Mântuitorul
Procesul de răcire este un stimulant al amilazei.
Orezul eliberează amidonul în timpul celor 12 ore de răcire, ies din orez iar zahărul este transformat în amidon rezistent.
Prin reîncălzire, orezul nu va fi afectat nicicum la gust, ci doar că va îngrășa mult mai puțin.
În locul orezului mai poți folosi alimente precum quinoa, cartof dulce, orz, ciuperci, conopidă, legume verzi.
Superalimente care te ajută să slăbești