Cancerul ovarian apare de obicei la femei mai în vârstă, care nu au fost niciodată gravide sau care au ajuns la menopauză la o vârstă înaintată. Cancerul ovarian se poate răspândi rapid în alte părți ale corpului, cum ar fi abdomen, intestine, plămâni sau ficat.

Cum să previi cancerul ovarian prin soluții naturale

Remediile naturiste recomandate mai jos nu ar trebui să înlocuiască tratamentul prescris de medic. Aplică-le doar cu acordul medicului și doar complementar tratamentului convențional.

Ginko biloba

Ginko biloba are un puternic rol de prevenire a cancerului ovarian. Acesta se datorează capacității sale de repara ADN-ul celular. Poate reduce dimensiunea tumorilor și stopa dezvoltarea celulelor cancerigene. Împiedicând mutațiile de la nivelul celulelor epiteliale ale ovarelor, ginko biloba protejează corpul împotriva cancerului ovarian. Poți consuma ginko biloba sub formă de ceai sau de extract.

Ghimbir

Ghimbirul conține substanțe puternic antioxidante, cum ar fi gingerolul și alți compuși activi. Aceștia au rol anticancerigen și previn mutația celulelor. Ghimbirul poate fi utilizat cu succes ca aliment-medicament în tratamentul complementar al cancerului și pentru stimularea imunității.

Ciuperci shiitake

Ciupercile shiitake sunt unele dintre cele mai renumite tipuri de ciuperci din lume, și pe bună dreptate, deoarece au niște proprietăți unice. Ingredientul activ din ciupercile shiitake, numit lentinan, a fost corelat cu stoparea dezvoltării anumitor tipuri de cancer. Extractul de ciuperci shiitake este folosit în Japonia de secole cu rol în tratarea a diverse afecțiuni, printre care și cancer.

Soia

Consumul de produse pe bază de soia de către persoanele care suferă de cancer ovarian sau de alte forme de cancer poate reduce din simptomele bolii și întârzia evoluția acesteia. Izoflavonele din soia inhibă răspândirea celulelor cancerigene și dezvoltarea tumorilor. Izoflavonele din produsele pe bază de soia ajută la refacerea organismului după curele de chimioterapie sau alte tipuri de terapii anticancer.

Foto: Pixabay