Aceste sfaturi nu sunt însă suficiente pentru toată lumea. Din fericire, există mult mai multe trucuri pe care le poți aplica astfel încât să obții efectul dorit de la părul tău. Iată câteva metode eficiente, care pornesc de la spălarea părului și ajung la coafarea și întreținerea lui: 

  1. Aplică produse de styling pentru volum pe părul ud

Pentru un impact cât mai mare, încearcă următorul lucru după ce te speli pe păr: aplică produsul pentru volum la rădăcină, cât încă este ud, și usucă-l așa. Fără acest pas, părul tău va pierde din volum chiar pe măsură ce îl usuci, volum pe care nu îl poți recăpăta ulterior. Poți găsi produsele potrivite sub mai multe forme, cum ar fi spray sau mousse. Cantitatea de produs e de asemenea foarte importantă: nu folosi prea mult.

  1. Folosește aparatul de styling potrivit

Pentru par drept de lungime scurtă sau medie, peria rotativă este potrivită pentru aranjarea părului fără a pierde din volum. În funcție de modul în care o folosești, poți adăuga chiar volum suplimentar. Dacă preferi buclele, indiferent că optezi pentru cele naturale sau bine definite, cu un astfel de ondulator automat vei obține o coafură dinamică într-un timp mult mai scurt decât cu un ondulator manual. Eficiența unui ondulator automat îți permite să optezi mai des pentru coafuri pentru un look cu mai mult volum. 

  1. Schimbă prosopul

Te-ai spălat pe păr cu grijă și cu produse de calitate, aplicate corect. Odată ce ieși de la duș, sănătatea și volumul părului tău sunt din nou amenințate. Prosoapele obișnuite pot deteriora firul de păr, atât din cauza materialului, cât și al modului în care le folosești. Totul în contextul în care apa caldă, cu ajutorul căreia îți cureți mai ușor părul, îl face mai vulnerabil, conform Mane Addicts

E recomandat să renunți la prosoapele obișnuite și să optezi pentru unul de microfibră. Acesta va absorbi apa mai rapid și mai blând, dar contează și cum îl folosești. Nu freca în niciun fel părul; în schimb, presează blând prosopul pe păr pentru a elimina apa în exces. 

  1. Agrafe de păr pentru rădăcini cu mai mult volum

Un alt truc pentru rădăcini este folosirea unor agrafe pe părul ud. Plasează-le la rădăcina părului și permite-i acestuia să se usuce. Potrivit Brightside, după aplicarea acestui truc, rădăcinile vor fi mai ridicate, dând senzația unei coafuri mai dinamice și mai puțin lăsate. 

  1. Hrănește părul din interior

Părul nu are nevoie de grijă doar din exterior pentru un volum pe care să îl adori. Este la fel de important să te asiguri că îi oferi părului toate vitaminele și substanțele nutritive necesare. În caz contrar, acesta poate deveni subțire, fără viață și lipsit de strălucire.  De asemenea, poți opta pentru suplimente nutritive create special pentru un păr cât mai sănătos. 

Pentru un păr plin de volum și fire mai groase, asigură-te că consumi necesarul zilnic de vitamina A, vitamina B7, acizi grași esențiali (cum ar fi Omega-3), vitamina E și vitamina C, potrivit Viviscal

Sursă foto: Pexels