Oferă-le bonuri de masă

Bonurile de masă reprezintă o facilitate de care poate beneficia atât angajatul, cât și angajatorul. În timp ce principalul beneficiu pentru angajator este reprezentat de faptul că tichetele de masă sunt deductibile din punct de vedere fiscal în cazul multinaționalelor și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale, pentru angajat avantajul constă în banii suplimentari pe care îi primește pe lângă salariu, sub forma tichetelor de masă.

Este recunoscut faptul că tichetele de masă reprezintă un mijloc de fidelizare a personalului, astfel că poți să profiți de acest lucru pentru a-ți menține angajații mulțumiți.

În special în această perioadă, în care prețurile la alimente și la bunurile de larg consum sunt în continuă creștere, oferirea de tichete de masa angajaților poate aduce un mare beneficiu în viața lor.

De la 1 iulie 2022, valoarea tichetelor de masă a crescut de la 20 de lei la 30 de lei, astfel că, dacă îți permite bugetul, poți să oferi această creștere și angajaților tăi.

Permite-le să lucreze de acasă

În perioada pandemică munca de acasă a devenit o normalitate, însă pe măsură ce a scăzut numărul de persoane infectate cu virusul COVID-19, lucrurile au început să revină la normal. În timp ce unele companii aleg un program de lucru în stil hibrid, permițându-le angajaților să lucreze câteva zile pe săptămână de acasă, alte companii au revenit la programul pe care îl aveau înainte de pandemie, iar angajații sunt chemați zilnic la muncă.

Pentru angajații care se deplasează cu mașină proprie, mersul zi de zi la birou presupune o cheltuială în plus, în special în această perioadă, în care prețul la combustibil este de 4 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2020.

Dacă vrei să îți arăți suportul față de angajați, permite-le să lucreze de acasă cât mai multe zile pe săptămână, pentru a economisi banii cheltuiți pe combustibil. În același timp, acest lucru poate să constituie un avantaj și pentru tine, deoarece timpul petrecut în trafic poate fi folosit pentru a rezolva anumite sarcini și pentru a încheia la timp proiectele stabilite.

Oferă-le bonusuri de productivitate

Chiar dacă inflația afectează și afacerile prin creșterea prețurilor la materii prime, poți profita de acest lucru pentru a crește prețurile produselor tale destinate consumului. În acest mod, consumatorul final va plăti un preț mai mare pentru produse și îți va acoperi costurile majorate de inflație. Dacă profilul firmei și produsele sau serviciile pe care le oferi îți permit, adaugă în prețul final și un anumit procent cu ajutorul căruia să acoperi cheltuielile pe care le ai cu bonusurile în bani oferite angajaților.

Poți să creezi un plan și să bugetezi în fiecare an o anumită sumă de bani pe care să o oferi angajaților sub forma unor bonusuri de productivitate pentru a-i motiva să își facă treaba cât mai bine și pentru a-i ajuta în vremuri de inflație. Chiar dacă bonusul constă în câteva sute de lei, cu siguranță angajații vor aprecia efortul pe care îl faci și te vor ajuta să îți dezvolți compania pe termen lung.

Atunci când le arăți angajaților tăi că îți pasă de nevoile lor și încerci să le oferi condiții bune de muncă și beneficii care să îi ajute să acopere cheltuielile suplimentare cauzate de inflație, aceștia te vor răsplăti prin creșterea productivității și a calității serviciilor pe care ți le oferă. Astfel, pentru a veni în ajutorul lor în această perioadă, poți începe să le oferi diverse beneficii precum cele menționate în acest articol.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sodexo