Îi admirăm adesea pe cei care reușesc să treacă peste necazurile vieții și să meargă mai departe cu fruntea sus, să recupereze ceea ce au pierdut, ba chiar să câștige mai mult. Sunt oameni cu o putere interioară fenomenală, care știu ce vor și care știu să își canalizeze energia către scopul urmărit.

Și tu poți fi ca ei, dacă înveți să folosești o tehnică simplă, care nu presupune niciun efort. Este vorba de autosugestie, o terapie deosebit de eficientă, care folosește puterea gândurilor pozitive, concentrarea și meditația.

Mintea este capabilă de miracole și singură te poate ajuta să te vindeci și să îți îmbunătățești viața, să treci peste neputințe și bariere pentru a fi mai liberă și mai împlinită.

Când folosești autosugestia, trebuie să alegi un mesaj pozitiv pe care să îl repeți de mai multe ori, zile de-a rândul, până când se întipărește inclusiv în subconștient. Astfel, te vei încuraja singură să îți urmezi visul și să îți îndeplinești dorințele.

Autosugestia trebuie să fie afirmativă

Folosește întotdeauna îndemnuri și fraze pozitive pentru a beneficia din plin de autosugestie. Orice sugestie trebuie să fie pozitivă, realistă și concretă. Nu combina niciodată cuvintele negative cu autosugestia. Nu spune: ”Nu mai vreau să fiu nefericită!”, ci ”O să fiu fericită din nou!”

Exclude și propozițiile care folosesc verbe precum ”aș vrea, mi-ar plăcea sau aș dori”. Genul acesta de exprimare arată că nu ești sigură pe tine și pe capacitatea ta de a schimba lucrurile așa cum îți dorești.

Autosugestia trebuie să fie la timpul prezent și să aibă un mesaj concret care să înceapă cu ”trebuie să” sau ”pot să”! Așa cum picăturile de apă sapă în stâncă încet, dar sigur, așa funcționează și autosugestia. Ea nu te ajută peste noapte, dar vei beneficia de efectele ei pe termen lung.

Tehnici simple prin care funcționează autosugestia

Caută cauza adevărată a problemelor cu care te confrunți și fixează-ți un obiectiv concret pentru a le depăși. Formularea autosugestiei trebuie să fie simplă și concisă pentru a fi reținută și pentru a fi acceptată mai ușor de subconștient.

Notează pe hârtie mesajul pe care l-ai ales să te motiveze. Un îndemn precum: ”Sunt puternică și pot trece peste orice!”, ”Pot mai mult decât ceilalți!” sau ”Sunt pregătită pentru o schimbare!”, poate fi de ajutor în multe situații.

Autosugestia trebuie făcută fără efort, trebuie să se muleze pe stilul tău de a gândi și de a acționa. Și, nu în ultimul rând, autosugestia trebuie să fie realizabilă, altfel va rămâne un vis imposibil și vei avea permanent sentimentul amar că nu îl poți atinge.

Nu practica autosugestia când ești obosită, pentru că nu te va ajuta. Din contră, ea necesită energie și concentrare, deci este un efort suplimentar.

Cele mai bune momente sunt dimineața devreme sau seara, după ce te relaxezi după efortul depus peste zi. Înainte de culcare, dacă repeți de câteva ori mesajul stabilit, acesta va influența mai puternic subconștientul și va avea efect pe termen lung.

sursa foto: 123rf.com