Din fericire, ai la îndemână o mulțime de posibilități ca să aduci mai multă energie în viața ta, iar în cele ce urmează descoperi câteva dintre ele.
Fă o schimbare de look
Cea mai la îndemână modalitate prin care să spargi monotonia este să faci o schimbare de look. Nu te gândi că este musai să faci modificări radicale. Alege, de exemplu, o nouă vopsea de par în funcție de tipul tenului și culoarea naturală a părului tău, și fă-ți câteva șuvițe multicolore. Dacă ești genul mai conservator, optează doar pentru o singură nuanță. Înainte de a face acest pas, ai grijă să te consulți cu un specialist în domeniu ca să știi care produse ți se potrivesc cel mai bine, mai ales dacă este prima dată când folosești vopseaua de păr. Alte variante ar fi să-ți faci bucle ori să-ți întinzi părul, să te tunzi așa cum nu ai mai făcut-o vreodată sau te machiezi dacă în mod normal nu obișnuiești să faci asta.
De asemenea, dacă ai resursele financiare necesare, poți apela chiar și la medicina estetică pentru a face o rinoplastie sau o mastopexie, de pildă. Reține, însă, că dacă iei o astfel de decizie, este recomandat să te documentezi foarte bine cu privire la clinica la care ți se va face intervenția. Nu în ultimul rând, asigură-te că beneficiezi de un consult medical amănunțit, ca să știi exact dacă există riscuri, care vor fi efectele, în cât timp vor fi vizibile și că nu vei avea așteptări nerealiste.
Cunoaște oameni noi
Dacă stai închisă în turnul tău de fildeș, lăsându-i întotdeauna pe alții să vină către tine, fără ca tu să faci ceva deosebit, s-ar putea să fii dezamăgită și să te plictisești așteptând să cunoști oameni noi. Nu trebuie neapărat să-ți faci noi prieteni, pentru că acesta este un proces de lungă durată și foarte greu de realizat. Important e să comunici și să descoperi povești de viață, să ai experiențe din care să înveți ceva și să nu refuzi niciodată provocările interesante.
Să cunoști oameni noi nu e atât de dificil pe cât pare la prima vedere. De exemplu, îți poți ocupa timpul încercând să faci lucruri pentru comunitatea ta. Acțiunile de voluntariat sunt un bun prilej de a intra în legătură cu alte persoane care au aceleași interese ca și tine. Nu contează că este vorba despre colectarea gunoaielor din păduri, salvarea unor animale sau strângerea de fonduri pentru diverse cauze nobile. Ceea ce este esențial e să ai sentimentul că faci ceva util, dezinteresat, și că acest lucru te face să te simți bine.
Explorează locuri în care nu ai mai fost
Călătorește cât de mult poți singură, cu familia, prietenii ori cu grupuri, în excursii organizate de agențiile de turism. Mergi unde nu ai mai fost vreodată, dar ține cont că asta nu înseamnă neapărat să alegi destinații în sine. Chiar și într-un oraș pe care l-ai mai vizitat și cu alte ocazii poți găsi locuri pe care nu le-ai explorat. Foarte mulți oameni sunt interesați de turism și numai trăind propriile experiențe îți dai șansa de a avea amintiri unice, dar și de a anima cele mai plictisitoare discuții cu cei din jurul tău.
Totodată, poți merge dincolo de a fi un simplu turist. Ai la dispoziție o varietate de cursuri care te ajută să devii o mică expertă în cultura și istoria locală, de exemplu. Astfel, ori de câte ori simți că totul e monoton în viața ta, fă un mic research despre atracții mai puțin cunoscute din orașul în care stai sau din împrejurimi și explorează-le împreună cu familia sau prietenii.
Acordă-ți timp pentru pasiuni
Psihologii spun că există cel puțin cinci motive pentru care fiecare dintre noi ar trebui să aibă măcar un hobby. Iată de ce este important să acorzi timp pentru pasiunile tale și cum te ajută ele să eviți monotonia:
- găsești un echilibru între job și viața personală – atunci când te înscrii într-un club de dans sau la cursuri de actorie, în timpul tău liber nu vei mai rezolva probleme de serviciu;
- devii o persoană activă – hobby-urile te învață să te implici total ca să finalizezi proiectele personale pe care le începi din proprie voință, nu pentru că te-a obligat cineva;
- socializezi mai bine – când oamenii împărtășesc valori comune sunt mult mai deschiși să comunice și să construiască relații; din acest punct de vedere, nu ignora nici comunitățile online. Pe Facebook sau pe Instagram, poți găsi oameni din toată lumea care au aceleași pasiuni ca și tine; pe unii, poate reușești să-i cunoști personal, dar chiar dacă nu se întâmplă așa, simpla comunicarea cu ei te va ajuta să-ți găsești energia pozitivă de care ai nevoie;
- devii interesantă – hobby-urile te ajută să descoperi alte laturi ale personalității tale și să îți definești mai bine identitatea; oamenii sunt în general curioși să afle lucruri interesante, indiferent de domeniu, iar poveștile tale te pot transforma în acea persoană care iese din tipare;
- reduci efectele negative ale stresului – atunci când ești complet absorbită de ceea ce faci și nici nu știi când trece timpul, reușești cu adevărat să te detașezi de grijile cotidiene și să te bucuri de lucrurile care contează pentru tine.
Sunt foarte puțin oameni care au o viață cu adevărat spectaculoasă, demnă de un scenariu de film. Aceasta, însă, nu te împiedică să faci lucruri cum sunt și cele de mai sus, ca să eviți monotonia și să te simți motivată, indiferent de context. Depinde doar de tine ce alegi!
(P) Material publicitar realizat in colaborare cu mega-image.ro
Sursa foto: Shutterstock