Am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să aduci confortul maxim în casa de vacanță, fără să îți faci griji că vei cheltui mulți bani și care să îți asigure totodată o bună investiție în timp:

 

Alege o mobilă ușor de întreținut

Ca să ai siguranța că odată ce ai cumpărat mobila pentru casa de vacanță nu va trebui să o reînnoiești o dată la câțiva ani, cumpără mobilă care se întreține ușor. Deși canapelele în culori deschise pot părea mult mai atractive, acestea se pot păta cu ușurință și se uzează mai repede, în timp. În plus, nu vrei să îți petreci vacanța curățând mereu orice pată. Evită măsuțele de cafea din sticlă, care se pot sparge cu ușurință, mai ales dacă pleci în vacanță cu copiii și cu animalele de companie. Pentru ei orice loc din casa e loc de joacă, iar riscul de a strica ceva este mult mai mare. Mesele din pal sunt o variantă economică și vor crea o atmosferă rustică în casa de vacanță.

 

Poți opta pentru mobila second-hand pentru a economisi bani sau chiar să recondiționezi mobila veche din casa bunicilor. Mobila veche poate fi recondiționată prin aplicarea unui dizolvant care să înlăture eventualele pete de pe lemnul vechi, apoi prin șlefuirea suprafeței pentru a îndepărta așchiile care pot apărea în urma aplicării dizolvantului, iar la final poți aplica un strat de vopsea sau lac pentru un finisaj complet, arata cei ce la Realhomes.com.

 

Optează pentru electrocasnice practice în bucătărie

 

Bucătăria din casa de vacanță poate fi utilată cu cele necesare fără să cheltui mulți bani. Ai nevoie de un minifrigider care să nu ocupe mult spațiu și de un aragaz care să te ajute să prepari mese ca acasă. Însă, dacă ai o casă de vacanță într-o zonă retrasă de munte unde nu există racord de gaze, cele mai bune opțiuni pe care le ai la îndemână sunt cuptoarele electrice. Acestea au avantajul de a te ajuta să gătești mai rapid și reduc timpul pe care îl petreci în bucătărie atunci când ești în vacanță, astfel că te poți bucura de mai mult timp liber cu familia. Poți seta chiar și timpul de gătire ca să nu fii nevoită să verifici mâncarea din minut în minut atunci când te joci cu copiii. Un alt avantaj este că poți prepara nu doar rapid, ci și cu puține calorii, astfel că vei renunța la mâncărurile prăjite și nesănătoase.

 

Cum alegi centrala termică potrivită

 

Centrala termică pe gaz este o variantă bună pentru a încălzi casa de vacanță pe timpul iernii. Însă, din cauza lipsei de gaz care poate fi întâlnită în zonele rurale, centrala electrică este o opțiune ideală. Aceasta are dimensiuni reduse și este silențioasă și, în plus, nu necesită revizii frecvente datorită instalației de încălzire aferente care este simplă și are o durată de funcționare îndelungată. Așa că nu trebuie să îți faci griji atunci când ești în vacanță că te vei trezi cu probleme frecvente la instalația de încălzire, în special în nopțile geroase de iarnă.

 

 

O casă de vacanță unde să te bucuri din plin de momentele de relaxare este totodată un loc confortabil care adună toate avantajele pe care le ai acasă. Utilarea eficientă a unei case de vacanță nu trebuie să te coste mulți bani, ci poți obține confortul ideal cu o investiție minimă în aparatura și piesele de mobilier strict necesare. Odată ce creezi acest spațiu confortabil, vei avea partea de o vacanță liniștită în care să îți reîncarci bateriile.

 

 

Sursa foto: Shutterstock