Pregătește-ți terenul

Ca să-ți duci bucătăria la nivel de MasterChef, aceasta trebuie să devină în primul rând cât mai armonioasă și practică. Eforturile tale vor avea ca scop „legarea” elementelor care o compun, pentru a câștiga spațiu și a te mișca mai repede. Tripleta magică este reprezentată de chiuvetă, aragaz și frigider. Dacă nu ai făcut deja asta, caută să le dispui în formă de triunghi. Te vei mișca mai repede între ele, în linie dreaptă.

Este important să ai un spațiu cât mai curat, iar chiuveta este regina bucătăriei tale. În ea cureți legumele și carnea, înainte de a trece la gătitul propriu-zis și tot în ea speli vasele, după ce termini. Cu cât este mai mare, cu atât îți va fi mai utilă. Chiuvetele de bucatarie de la pestre.ro îți oferă o mulțime de modele. Un alt sfat foarte util este să-ți montezi chiuveta sub blat, astfel încât să nu i se vadă muchiile și să poți curăța mai ușor zona. Va deveni astfel mai practică și vei avea parte de un aspect mai curat. Tot din motive practice, este de preferat să ai dulapuri cu sertare și să renunți la cele cu uși. Sertarele sunt mai ușor de manevrat, vei câștiga timp și nu te vei lovi de ele la fel de des.

Cum să gătești ca un MasterChef

Ți-ai făcut bucătăria mai eficientă, acum este momentul să dai drumul la gătit. Ca să nu eșuezi, este bine să citești cu mare atenție rețetele și să respecți ingredientele și timpii de gătire. Dacă ești la început de drum, nu te grăbi să alegi cele mai complicate preparate. Un pui la cuptor bine făcut e de preferat în locul unui mușchi de vită Wellington, mult mai sofisticat și care îți poate da mari bătăi de cap.

Exersează cât mai mult, folosește ingrediente de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe și nu uita de sare și piper. Sunt cei mai buni prieteni ai mâncării tale. Studiază restul condimentelor pentru că sunt mult mai greu de folosit și combinat. Ai multă răbdare! Nu găti în viteză, pentru ca mâncarea ta să fie și mai apreciată.

Cel mai important este să nu îți pierzi pasiunea pentru gătit. Dacă iubești să faci asta, nu lăsa pe nimeni să se pună în calea fericirii tale. Ca și în viață, vei mai avea parte de eșecuri. Poți trece însă peste orice! Doar ești MasterCheful bucătăriei tale!

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Pestre.ro