1. Curăţenia de primăvară

Începutul de primăvară este momentul potrivit pentru o curăţenie profundă a locuinţei. Cu această ocazie, poţi să renunţi la obiectele care îţi aglomerează inutil spaţiul sau poţi redecora, chiar dacă ai la dispoziţie un buget limitat. De exemplu, o modalitate foarte simplă de a da un aer proaspăt fiecărei încăperi este să schimbi pardoseala. O opţiune practică este pardoseala din PVC cu o textura asemanatoare (cu parchetul), care oferă un efect inovator şi este deosebit de rezistentă la zgârieturi, abraziune și uzură. Regina organizării şi a curăţeniei, Marie Kondo spune că „viața începe cu adevărat după ce ți-ai pus casa în ordine”. Aşadar, putem extrapola şi spune că că primăvara începe cu adevărat odată ce îți rearanjezi casa după lunile lungi de iarnă.

  1. Textile tematice

O modalitate foarte simplă de a aduce un plus de culoare în casa ta este să schimbi textilele. De exemplu, poţi opta pentru nişte draperii noi, cu imprimeu floral, în nuanţele predominante în camera în care le foloseşti sau în culori complementare. De asemenea, poţi alege o nouă cuvertură de pat, fie cu imprimeu, fie într-o culoare mai veselă decât cea actuală. La fel poţi proceda cu feţele de masă sau pernuţele decorative de pe canapea sau fotolii. Dacă spaţiul locuinţei tale nu este prea generos, nu supralicita! Câteva detalii colorate sunt suficiente ca să creeze un accent relaxant. Nu e nevoie să-ţi încarci spaţiul cu textile prea bogat ornamentate. 

  1. Mai mult verde

Chiar dacă nu ai o grădină plină cu flori de primăvară, asta nu înseamnă cu nu  poţi face mai mult loc plantelor în casa ta. În primul rând, poţi să decorezi anumite colţuri ale casei cu plante care purifică aerul cum este crinul păcii, filodendronul sau monstera. În felul acesta ai un dublu avantaj. Pe lângă o ambianţă proaspătă, te vei bucura şi de un aer mai curat în casa ta. În al doilea rând, poţi investi în plante de primăvară cu bulbi, cum sunt zambilele, lalelele sau narcisele. Pentru un aranjament spectaculos de masă combină aceşti bulbi într-un ghiveci mai mare. Culorile şi parfumul te vor face să te simţi ca într-o grădină.  Nu în ultimul rând, bucură-te şi de plantele aromatice. Ele îţi pot înveseli bucătăria şi vor da arome minunate salatelor de sezon. 

  1. Un balcon confortabil

Vrei să te bucuri mai mult de zilele de primăvară, chiar şi atunci când eşti acasă? Soluţia este simplă! Amenajează-ţi balconul! În loc să-l foloseşti pe post de spaţiu de depozitare pentru lucruri de care nu mai ai nevoie, îţi poţi crea aici un spaţiu de relaxare. Chiar dacă nu beneficiezi de un spaţiu prea mare, poţi să-l amenajezi astfel încât să poţi instala o masă mică şi două scaune la care să savurezi un ceai sau o cafea dimineaţa, în timp ce te pregăteşti pentru provocările zilei. Important este să foloseşti la maxim spaţiul pe care îl ai, astfel încât balconul să corespundă necesităţilor tale. 

Felul în care arată locuinţa ta şi felul în care foloseşti spaţiul poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de bine. Aşadar, fă schimbările pe care le consideri necesare, inspirându-te din ideile de mai sus, ca să te bucuri de dinamismul şi optimismul pe care îl aduce primăvara. 

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Tarkett.ro