Când între doi oameni, fie ei îndrăgostiți sau doar simpli prieteni, dispare comunicarea, buna înțelegere, afecțiunea și încrederea, încep să aibă o relație toxică. Legătura afectivă se pierde și nu mai rămâne în urma ei decât o dependență nesănătoasă, frustrări, probleme, egoism și gelozie.

Femeile au tendința să rămână agățate în relații toxice, chiar dacă nu sunt căsătorite și nu au copii. Se mulțumesc să își risipească anii lângă un partener nepotrivit, doar pentru a păstra aparențele.

Se amăgesc în speranța că lucrurile se vor îndrepta, că le iubește totuși, că rămâne lângă ele și că nu vor mai găsi pe altcineva. Paradoxal, o femeie poate rămâne într-o relație toxică din nevoia de confort emoțional, deși nu benefiază de el.

În dragoste, este cel mai greu să recunoști o relație toxică

Când iubești și încerci să construiești o relație stabilă cu bărbatul dorit, poți face numeroase compromisuri, pentru că așa speri că vei fi fericită. Cu toate acestea, dragostea poate fi un sentiment înșelător și te împiedică să vezi realitatea. Iată câteva dintre cele mai răspândite situații în care o relație de cuplu nu îți va oferi niciodată ceea ce dorești.

Vorbește numai despre el și problemele lui

De când sunteți împreună, problemele lui au devenit și problemele tale, iar problemele tale au devenit nesemnificative. Discuțiile voastre se concentrează cel mai mult asupra lui, asupra dorințelor și planurilor lui, asupra problemelor și frustrărilor lui. Când dorințele și problemele tale sunt ignorate sau amânate de la o zi la alta, ar trebui să te întrebi de fapt ce face el pentru tine. Dacă este corect față de tine să îți asumi probleme care nu te privesc și dacă este corect să faci numai ceea ce vrea el.

Salariul tău ține casa

Dacă tu contribui aproape în exclusivitate la cheltuielile casei, iar el își păstrează banii pentru țigări, distracții sau proiectele lui personale, pune capăt imediat acestei situații. Nu te oferi mereu să plătești tu întreținerea, reparațiile din casă, mâncarea sau concediile. Ai grijă ca și el să contribuie în mod egal, chiar de la începutul relației. Mai grav este când el nu își găsește de lucru și tu trebuie să îl întreții. Pentru a face acest sacrificiu, trebuie să merite cu adevărat să menții această relație.

Se enervează din orice și devine agresiv

În mod cert, un bărbat care ridică vocea la tine, care te critică mereu și caută ceartă din orice nu poate fi un partener de încredere. Cu atât mai mult dacă devine agresiv și te obligă să trăiești într-un stress continuu. Nu doar că este o relație toxică, dar este imposibilă. Chiar dacă a existat dragoste la început, violența verbală, disprețul și agresivitatea o vor distruge în scurt timp.

Ține relația voastră în secret

Pare că te iubește, te vizitează des, face gesturi romantice, îți aduce flori și este foarte atent cu tine, dar nu este dispus să se afișeze cu tine. Nu ieșiți în oraș, nu este dispus să te prezinte prietenilor și cu atât mai puțin familiei sale. În acest caz, cu siguranță ascunde un secret care va distruge relația voastră. Dacă te vrea numai când are el chef și nu trebuie să știe nimeni despre voi, relația voastră nu are niciun viitor

Nu vrea să își facă o familie

Dacă relația voastră este deja veche, dar nu v-ați căsătorit, nu aveți copii și nici măcar o casă împreună, în mod sigur este o relație toxică pentru tine, care nu va duce nicăieri. Un bărbat care nu își asumă obligații în familie, nu va fi alături de tine la greu, nu te va susține când vei fi bolnavă, când vei pierde un loc de muncă sau când vei avea de rezolvat probleme serioase. Dacă tu îți dorești o familie, este timpul să îl părăsești până nu e prea târziu.