Se știe deja cât de bun este sucul de roșii pentru sănătate. Este concentrat în vitamine esențiale, de la A la K, mai ales în vitamina C și complexul de B-uri, și este bogat în minerale indispensabile unei imunități puternice precum magneziul, fierul sau fosforul.

Datorită proprietăților sale extraordinare, sucul de roșii proaspăt stors este recomandat la micul dejun. Este benefic pentru sănătate, ajută sistemul imunitar, îmbunătățește vederea și menține sănătatea oaselor și a dinților. Dar iată ce mai poți face cu sucul de roșii!

Acționează ca un balsam pentru păr

Știu că îți vine să zâmbești, dar sucul de roșii proaspete este foarte bun pentru scalp și pentru firele de păr. Folosește-l, chiar dacă ești blondă! După ce te speli pe cap și degresezi bine părul, aplică suc de roșii la rădăcina firelor de păr și masează câteva minute. Clătește bine cu apă caldă din abundență.

Sucul de roșii combate mătreața prin aciditatea lui și dă un luciu deosebit firelor de păr, fie că sunt vopsite sau nu.

Atenuează petele de pe ten

Dacă ai pete de la soare sau pete pe ten în urma folosirii unor cosmetice cu pigmenți puternici, folosește sucul de roșii ca pe o cremă și lasă-l să acționeze câteva minute. După aproximativ 7 zile de folosire, zi de zi, vei vedea că petele se estompează, iar tenul tău este mai curat și mai luminos.

Sucul de roșii curăță rugina

Surprinzător, dar sucul proaspăt din aceste legume poate curăța petele mici de rugină de pe cuțite, tigăi și alte instrumente de bucătărie. Folosește un burete să întinzi sucul peste zonele afectate de rugină, lasă-l să acționeze câteva minute, șterge și repetă de câteva ori acțiunea.

După câteva încerci, vei vedea că rugina dispare și tacâmurile tale rămân curate!

Te scapă de mirosul de vase coclite

Curăță cu suc de roșii termosurile, oalele și recipientele din metal care nu au mai fost folosite de multă vreme și au prins un miros de coclit.

După ce le freci bine cu suc de roșii, metalul își recapătă luciul și este ca nou. Sucul de roșii acționează și îndepărtează depunerile de piatră sau de mizerie din micile zgârieturi și este mult mai sigur de folosit decât un praf de curățat care are ingrediente toxice.

sursa foto: 123rf.com