Cu toate acestea, nu este întotdeauna nevoie să ne îndatorăm sau să renunțăm la alte planuri pentru a înlocui un aparat defect. Cât timp respecți câteva sfaturi simple și utile, ai șanse mari să eviți cu succes situațiile neprevăzute și să îți gestionezi inteligent cheltuielile:

Cumpără modele mai vechi de electrocasnice

De regulă, ultimele modele de electrocasnice lansate pe piață sunt și cele mai scumpe. Chiar dacă multe dintre ele vin cu îmbunătățiri sau funcții noi, s-ar putea să ajungi la concluzia că te poți descurca la fel de bine și cu modelul de anul trecut, fără ca garanția produsului sau calitatea acestuia să fie afectate în vreun fel. În general, în lunile septembrie și octombrie ai șanse mai mari să găsești prețuri avantajoase la electrocasnice, întrucât magazinele oferă promoții și reduceri pentru a face loc mărfurilor noi.

Orientează-te spre electrocasnice de calitate

Atunci când ignori calitatea produsului și cumperi ce e mai ieftin, acest lucru se reflectă din plin asupra modului de funcționare al aparatului, dar mai ales asupra duratei sale de viață. Nu va trece mult timp până când va trebui să îl înlocuiești iar și să cheltuiești alți bani. În schimb, dacă te orientezi spre produse cunoscute pentru calitatea lor, vei vedea că nu e nevoie să faci o investiție considerabilă pentru a te alege cu un aparat care să te țină ani buni de acum încolo. De exemplu, aceste mașini de spălat sunt deja renumite pentru rezistența lor, dar și pentru faptul că sunt foarte economice, consumând mai puțină apă și energie electrică.

Dă la schimb aparatele vechi

Unele magazine îți oferă reduceri atunci când dai la schimb un aparat electrocasnic vechi, chiar și atunci când acesta este deja defect. Pe lângă faptul că aceasta poate fi o metodă utilă pentru a-ți reduce cheltuielile cu achiziția unui nou aparat, nu va trebui să îți mai faci griji în legătură cu ce vei face cu cel vechi.

Vânează perioadele cu reduceri

Orice magazin are mai multe perioade în care oferă reduceri considerabile pentru o gamă variată de produse. Pentru a preveni cheltuielile neprevăzute, cel mai bine este să nu aștepți până în ultimul moment pentru a înlocui un aparat electrocasnic care nu mai funcționează cum trebuie. Astfel, nu te vei mai afla sub presiunea timpului, vei putea studia mai în detaliu toate ofertele și poți aștepta perioada propice pentru a face această achiziție.

Caută oferte de tip două la preț de unu

Unii producători au și oferte de tip două la preț de unu, de care poți profita pentru a înlocui două aparate electrocasnice din locuința ta, cu cheltuieli minime. Fie că este vorba despre un frigider oferit la pachet cu o plită electrică sau un aragaz pe care îl poți cumpăra împreună cu o hotă, să mizezi pe astfel de oferte te poate feri pe viitor să ajungi în situația în care ai în casă foarte multe aparate vechi care trebuie înlocuite. În plus, multe dintre produsele nou apărute pe piață sunt mult mai economice, ceea ce este un avantaj clar pentru orice familie care încearcă să își reducă costurile cu facturile lunare.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:goodluz

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Beko