Utilizează produse care te ajută să te relaxezi

Cu toții avem acele arome, parfumuri și texturi îndrăgite care reușesc să alunge stresul și energia negativă. Descoperă care sunt preferatele tale și folosește-le pentru camere, duș, baie sau îngrijirea pielii. Produsele Rituals sunt formulate tocmai pentru astfel de nevoi. Relaxarea și puterea de a pune pauză ritmului cotidian se întâlnesc la mijloc de drum cu pasiunea pentru lucruri simple. Dacă vrei să-ți transformi casa într-un spa, trebuie să-ți lași grijile la ușă și să te bucuri de confort. Chiar dacă vremurile pe care le trăim sunt mai complicate, trebuie să-ți oferi cât mai multe momente de introspecție. Nu uita că îngrijirea psihicului merge mână în mână  cu îngrijirea fizicului, așa că pregătește-te de vară cu pielea hidratată, parfumată și redescoperă bucuria de a fi tu însăți.

Decorează în culori care îți amintesc de locurile tale preferate

Decorul neutru, cu puternic accent pe elementele naturale, este specific spa-urilor, dar la tine acasă trebuie să-ți lași cu adevărat amprenta. Cu ocazia verii, apucă-te de redecorat și optează pentru culori, texturi și materiale care îți amintesc de un loc pe care îl adori. Fie că este vorba de mare, livada bunicilor sau Paris, caută țesături, mobilier sau accesorii care te duc cu gândul acolo. Scaunele din paie, cearșafurile albastre, canapelele albe și vazele din lut sunt doar câteva elemente care te vor apropia de stilurile rustic și mediteranean. Dacă ți-e dor să călătorești, instalează pe perete tablouri sau fotografii cu atracțiile turistice pe care ai vrea sa le revezi cât mai curând sau împrumută câteva detalii din stilul de design franțuzesc. Câteva modificări în decorul sufrageriei sau dormitorului își vor lăsa amprenta asupra stării tale de spirit și te vor ajuta să-ți schimbi perspectiva.

Adu natura mai aproape de tine

Plantele, materialele naturale și chiar sunetele din natură au efecte pozitive asupra sistemului tău nervos. Dacă nu poți ajunge mai des la munte sau în pădure, poți să aduci plantele și păsările la tine acasă. Prin înregistrări audio online și plante de apartament, poți începe sesiunea de relaxare de la final de săptămână. Găsești astfel de înregistrări pe Youtube și poți apela la ele de fiecare dată când vrei să faci o baie caldă și lungă sau atunci când ai probleme cu somnul. Plantele verzi pot fi instalate în orice cameră a casei tale, inclusiv în baie. Acestea vor influența pozitiv aerul din casa ta, dar îți vor ridica și moralul prin apropierea de natură. Chiar dacă locuiești la bloc și ești departe de parcuri sau lacuri, oaza de liniște de acasă îți va transforma radical modul de gândire și te va detensiona.

Organizează sesiuni de masaj în cuplu

Chiar dacă nu te mai poți prezenta la ședințele tale de masaj, asta nu înseamnă că nu poți cere ajutorul partenerului tău. Zonele tensionate ale corpului te vor împiedica să te ocupi de activitățile zilnice, iar munca la biroul de acasă poate deveni un chin. Alege o seară de weekend sau când simți că ai neapărat nevoie de un masaj și roagă-l pe partenerul tău să te ajute. Chiar dacă nu are experiență, îl poți ghida cu ușurință spre zonele afectate. Folosește uleiuri parfumate pentru a recrea cât mai bine atmosfera de la spa. Zilele sau serile de răsfăț în doi sunt ingrediente esențiale ale unei relații puternice, dar și ale unei stări de spirit excelente.

Transformă-ți casa în locul perfect pentru relaxare, meditație și sănătate, chiar și atunci când nu poți apela la saloanele de spa. Lasă-te inspirată de produsele tale favorite, decorează-ți casa așa cum îți place și lasă-te purtată de energia pozitivă spre lucruri mai bune.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora