Cum să păstrezi sănătoși dinții copilului tău. Alimentația corectă

Alimentația are un impact covârșitor asupra sănătății orale, precum și asupra sănătății generale. Poți promova obiceiuri bune prin limitarea băuturilor care conțin zahăr și a dulciurilor, în general. Îi vei pune la dispoziție fructe și legume proaspete din belșug. Odată ce copiii încep școala, părinții au o influență mai redusă asupra a ce consumă cei mici în timpul zilei. De aceea, este important ca tu și soțul tău să stabiliți un exemplu pozitiv. Astfel, ei vor sta mai ușor de o parte de ”tentațiile” pe care le oferă colegii și își vor cumpăra alternative bune de la chioșc cu banii de buzunar.

Citește și: Periuța de dinți se schimbă des, ca să păstrezi dinții sănătoși

Cum să păstrezi sănătoși dinții copilului tău. Recompensează-l

Recompensele îl vor stimula să aibă un comportament corect și să respecte aceste reguli de igiena orală pentru copii. Laudă-l atunci când are singur inițiativa să se spele pe dinți sau să folosească ața dentară. La fel, încurajează-l să mănânce sănătos. Alte stimulente pot fi jucării mici sau buline roșii care se dau celor cuminți, care au respectat indicatiile medicului.

Citește și: 6 motive să vizitezi medicul stomatolog, dacă vrei să ai o gură sănătoasă

Cum să păstrezi sănătoși dinții copilului tău. Du-l periodic la dentist

Părinții ar trebui să întrebe medicul pediatru despre care ar fi momentul potrivit să-l ducă la dentist. În general, o regulă bună este: „Prima vizită la un an”. Apoi, trebuie să fie programate vizite suplimentare la fiecare șase luni pentru a asigura o dezvoltare corectă a dinților. Dacă micuțului îi este teamă de dentist, află cum frica de dentist la copii dispare în cinci pași.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com